Liberalul Nemeș depune jurământul de consilier local. Prima ședință primul vot pro UDMR pentru batjocorirea Monumentului Ostașului Român și distrugerea unui parc

• publicat la: 16 iunie 2023
Liberalul Nemeș depune jurământul de consilier local. Prima ședință primul vot pro UDMR pentru batjocorirea Monumentului Ostașului Român și distrugerea unui parc

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Carei cu nu mai puțin de 30 de puncte de Ordinea de Zi. Aleșii locali nu au avut nevoie de nici o oră pentru a le aproba. O nimica toată pentru mașina de vot a consilierilor UDMR la care s-au alăturat și cei de la PSD și PNL. Pentru că în Consiliul Local nu există opoziție  în fața majoritarilor de la UDMR.

Ședința a început cu depunerea jurământului de către noul consilier liberal, Adrian Nemeș, președintele filialei Carei a PNL. Acesta a fost întâmpinat încă de la intrare de liderul grupului UDMR și de consilierul primarului iar mai apoi primarul s-a ridicat de la masa de consiliu și a mers să îl felicite.

În timp ce președintele  PNL din județul Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, înfierează UDMR pentru abuzurile din administrația sătmăreană și județeană, la Carei e armonie deplină între PNL și UDMR. PSD menține linia de la județ și merge umăr la umăr cu UDMR.

Noul consilier local liberal nu a ieșit din rând și a votat fără crâcnire fiecare proiect inițiat de primarul UDMR, chiar și pe cel care distruge parcul din jurul Monumentului Ostașului Român și îl înconjoară cu plăci de beton de tip peroane de gară pe care se vrea gravarea de file de istorie falsificată ca și cele de  pe pereții castelului.

Proiectul dorit de conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei modifică proiectul de drept al arhitectului Anton Dâmboianu și împrejmuiește monumentul de for public cu betoane.

Pentru cei doi consilieri liberali și cei social-democrați nu are nicio importanță monumentul simbol al eliberării orașului în octombrie 1944 de sub ocupația hortystă. Mai mult, consilierul Dan Bontea a plusat și vrea să se amenajeze un loc de joacă pe spațiul verde de lângă Monumentul Ostașului Român deși nu a participat la Dezbaterea Publică unde acesta a fost contestat. Foarte receptiv, primarul a insistat ca propunerea liberalului Bontea să fie supusă la vot adică voința careienilor să fie călcată în picioare de consilierul liberal.

Atât consilierul personal al primarului, specializat în smulgerea buruienilor de pe domeniul public cât și blogul de știri în limba maghiară al fiicei primarului se întrec în a prezenta proiectul distrugerii spațiilor verzi din jurul Monumentului Ostașului Român ca pe ceva senzațional și spectaculos. Că doar sporurile de proiect nu sunt de ici de colo. Doar cheltuielile de publicitate incluse se ridică la 15 mii lei. Cele de proiectare sunt de 718 mii lei!

Băncile de lemn se vor înlocui cu unele din piatră, se distruge spațiul verde pentru …LOCURI DE PARCARE!

Se va construi un spațiu de depozitare, nu rămâne nemișcată nici statuia lui Ferdinand, după scenariul mutării statuilor din orașele transilvane de către arhitecți neromâni.

Amfiteatrul de evenimente  prezentat la dezbaterea din august 2022 s-a ,,transformat,, acum în zonă de reculegere și contemplare!

Consilierii Carmen Todea, Adrian Micovschi, Adrian Nemeș și Dan Bontea nu au avut nimic împotrivă. Consilierul Eugen Binder, președintele PSD Carei, a lipsit.

Supărat că va trebui să taie tuia pentru a pune în valoare Monumentul Ostașului Român, datornicul la bugetul de stat Kovacs Eugen a apelat la un proiect care să îi îngroașe conturile dar să și batjocorească monumentul românesc de for public.

Victoria Armatei Române împotriva hortystilor maghiari ce au ocupat Careiul în septembrie 1940 nu este nici acum iertată de conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei care găsește tot felul de metode pentru a nu pune în valoare importantul monument.

Cine credeți că este proiectantul general? Nimeni altul decât firma băimăreană Sc 9Optiune SRL unde îl găsim pe amicul Paskucz, cel care face parte și din comisia zonală a monumentelor istorice. Ceva conflict de interese domnilor?! La Dezbaterea  Publică din august s-a dat în stambă deviind de la subiect pentru că și-a adus aminte că are un dinte împotriva academicianului Porumb. Chestie de frustrare se pare. Devizul general este semnat de arh.Ildiko Mitru, un alt membru din comisia zonală a monumentelor istorice. Curat-murdar jocul conducerii exclusiv UDMR a mun.Carei.

Proiect de 5 milioane de euro țesut în jurul Monumentului Ostașului Român din Carei. VIDEO

Nici urmă de partide românești la Dezbaterea Publică pentru salvarea Monumentului Ostașului Român

Pentru conformitate, primarul datornic la bugetul de stat, Kovacs Eugen, a transferat în 2013 dreptul de proprietate asupra Monumentul Ostașului Român către Consiliul Județean pe perioada în care s-au efectuat lucrările de reabilitare urmare a intervenției lui Ilie Ciută.

Udemeristul Kovacs nu a dorit sub nicio formă să se implice în reabilitarea Monumentului Ostașului Român pentru că nu ar fi avut acces la nicio jonglerie cu sumele alocate așa că a așteptat ocazia pentru a fi sigur că pe lângă avantaje materiale poate contribui și la batjocorirea monumentului românesc  de for public. Ocazie susținută de alianța UDMR-PSD-PNL din CL Carei.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu