Ziua Imnului Național organizată la Carei de Direcția de Cultură. Primăria Carei nu anunță manifestarea

• publicat la: 25 iulie 2023
Ziua Imnului Național organizată la Carei de Direcția de Cultură. Primăria Carei nu anunță manifestarea

Direcția de Cultură a Municipiului Carei vă invită sâmbătă, 29 iulie 2023, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei, la un scurt moment solemn dedicat Zilei Imnului Național. În cadrul evenimentului vor avea loc: evocarea istoricului Imnului Național, Te Deum în cinstea acestei sărbători și intonarea Imnului Național de către cei prezenți.

Nici acest moment important pentru statul român nu este anunțat pe pagina oficială a Primăriei Carei care nu se implică în sărbători identitare românești. Instituția Prefectului Satu Mare tace complice din moment ce alianța PSD-UDMR funcționează ca unsă în județul Satu Mare dar și la nivel național.

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României – “Deșteaptă-te, române !”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848, care a dat curaj românilor în momente cruciale, cum ar fi Războiul de independență sau Primul și Al Doilea Război Mondial. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deșteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, imnul național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.

Lasati un comentariu