Când creștinii nu sunt egali nici la ceas de sărbătoare

• publicat la: 15 august 2023
Când creștinii nu sunt egali nici la ceas de sărbătoare

Sute de creștini au sosit marți, 15 august 2023, la Mănăstirea Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

 

Din păcate, nici la ceas de sărbătoare, agenții de poliție nu au tratat în mod egal creștinii sosiți din toate colțurile județului. Încă mai există agenți care nu se pot dezbăra de metehne comunistoide sau poate vor doar să intre în grațiile unor demnitari care până la urmă tot din banii poporului sunt plătiți, la fel ca angajații din MAI.

La intrarea spre mănăstire, un tânăr agent de poliție dirija mașinile spre parcările amenajate. Doar că pentru unii erau rezervate locuri la umbră sau în apropierea intrării în timp ce creștinii de rând erau dirijați spre capetele îndepărtate ale parcării. Cu alte cuvinte, locurile libere erau gestionate în funcție de preferințele unui agent de poliție. În mod normal, locurile de parcare se ocupă pe măsură ce sosesc mașinile nu în funcție de poftele unora. Nici la ceas de sărbătoare, în curtea unei mănăstiri nu mai suntem egali?

Știm că doi agenți de poliție  nu reprezintă o instituție dar faptul că se folosesc  de uniforma și însemnele pe care le poartă pentru a gestiona discriminatoriu o situație nu face cinste nimănui. Suntem sătui de discriminările ce ni se aplică de către guvernanți și parlamentari, nu mai avem nevoie și de angajați ai MAI care să le copieze comportamentul.

Având  în vedere că agenții erau din Carei nu ne miră comportamentul, știut fiind că în oraș doar careienii de rând trebuie să respecte regulile de circulație nu și cei din grupul de interes din jurul conducerii primăriei. Ne asumăm cele scrise la fel cum ne-am asumat și materialul despre deturnarea de fonduri de la piața Carei în urma căruia ni s-a întocmit dosar penal pentru fapte inventate, fapt dovedit în instanță.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu