Nuntă cu împușcături la Carei. Urlete, țipete, răcnete, boncăituri, mugete, cotcodăceli și alte interjecții pe post de act cultural

• publicat la: 30 august 2023
Nuntă cu împușcături la Carei. Urlete, țipete, răcnete, boncăituri, mugete, cotcodăceli și alte interjecții pe post de act cultural

Urlete, țipete, răcnete, boncăituri, mugete, cotcodăceli și alte interjecții și onomatopee prezentate pe post de act cultural, de piesă de teatru. Unde? La castelul Karolyi din Carei.

Sponsorul menajeriei prezentate pe post de piesă de teatru? Consiliul Județean Satu Mare. Bani publici aruncați pe Apa Sâmbetei de către un pre;edinte UDMR care promovează curentul Cancel Culture.

Nu ne-am mai simțit așa de la ultima vizită la grădina zoologică. Și parcă acolo a fost o atmosferă mai liniștită, mai civilizată.

Oroarea, spaima și consternarea se putea citi la propriu pe fețele spectatorilor din sala castelului Karolyi. Cireașa de pe tort a fost haiducul care a intrat cu pistolul în mână  și pe care îl folosea din plin. Focurile de armă a fost tocmai ce lipsea de la nunta pusă în scenă pe baza unui proiect finanțat de Consiliul Județean Satu Mare. Copiii au fugit în brațele mamelor lor iar mai apoi au fugit oripilați afară din sală. Au rămas niște politicieni și angajații casei de cultură și ai teatrului sătmărean.

Nu știm ce și-au propus cei care au pus în scenă această lume a necuvântătoarelor, o asemenea hidoșenie culturală, dar dezgustul și nevoia de a cumpăra kilograme de lămâie spune totul despre oribila și jenanta reprezentație „artistică” sponsorizată de CJ Satu Mare, un consiliu județean care nu vede cum sunt lăsate în paragină clădirile din Carei și aruncă într-un mod indolent cu banii în niște manifestări aflate într-o zonă subculturală, într-o zonă a obscurității culturale de-o mojicie și de un grobianism monstruos.

Pe bune? Asta faceți voi cu banii contribuabililor? La asta vă pretați? Sprijiniți subcultura, sprijiniți un curent de anulare a culturii autentice, veritabile? Și de ce s-o faceți cu banii publici? Dacă aveți asemenea „mofturi”, ar trebui s-o faceți pe banii voștri personali, nu din taxele și impozitele celor care încă mai cred în cultura adevărată, în valori culturale care nu se vor putea compara vreodată cu asemenea manifestări neanderthaliene!

GALERIE FOTO

.
 

Lasati un comentariu