SUA impune sancțiuni pentru deținătorii de pașapoarte ungare

• publicat la: 1 august 2023
SUA impune sancțiuni pentru deținătorii de pașapoarte ungare

SUA impun de la 1 august restricţii pentru călătoriile fără viză de care beneficiază cetățenii Ungariei, prin programul Visa Waiver. Măsura vizează pașapoartele emise între 2011 și 2020, despre care autoritățile de la Washington cred că au probleme de securitate. E vorba despre vizele emise cetățenilor din România, Slovacia și Ucraina, care au început să primească cetățenie a statului ungar.

În cadrul programului Visa Waiver, cetățenii țărilor participante pot călători în Statele Unite pentru turism sau afaceri timp de până la 90 de zile, fără viză. Pașapoartele care nu au nevoie de viză sunt incluse în Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA).

Într-un comunicat, Ambasada SUA la Budapesta a anunţat că perioada de valabilitate a pașapoartelor maghiare în sistemul ESTA va fi redusă de la doi ani la un an.

Mai mult, nu vor mai fi permise vizite multiple fără viză, iar cetățenii maghiari vor avea dreptul la o singură intrare fără viză pe teritoriul SUA.

Reprezentanții guvernului SUA spun că Ungaria este singura țară din programul Visa Waiver căreia i se aplică această limitare.

Lasati un comentariu