Câștigătorii turneului de handbal Memorialul Mircea Dohan Carei 2023

• publicat la: 2 septembrie 2023
Câștigătorii turneului de handbal Memorialul Mircea Dohan Carei 2023

Trofeul Memorialul Mircea Dohan la handbal ediția a XI-a a fost adjudecat în acest an de băieții de la Academia Minaur Baia  Mare și de fetele de la echipa mixtă Cămin-Foieni-Căpleni.

Familia regretatului handbalist român din Carei, Mircea Dohan,  a fost din nou la înălțime în organizarea celei de-a XI-a ediții a turneului internațional de handbal Mircea Dohan.  Competiția se adresează liceenilor și se desfășoară sub egida Federației Naționale de Handbal. Administrația  locală nu acordă importanță acestui amplu eveniment sportiv cu care s-ar mândri orice localitate așa că sponsorii au fost cei care au susținut remarcabila competiție sportivă.

La această ediției au participat echipe din România, Ungaria  și Ucraina. Au onorat cu prezența nume grele din hanbalul românesc  de performanță: Maricel Voinea și  Alexandru Stamate, campioni mondiali cu echipa României,  Valeria Motogna- port drapelul României, Simona Maior Pașca, antrenoarea lotului național de tineret, câștigătoarea bronzului la Campionatul European, Ana Șomoi, vicecampioană mondială în 2005.

Joi, 31 august 2023, a avut loc o întrecere între cei mai mici practicanți ai handbalului, juniorii născuți în anii 2013-2014.

https://www.buletindecarei.ro/2023/08/cei-mai-mici-handbalisti-au-deschis-memorialul-mircea-dohan-de-la-carei.html

Vineri, 1 septembrie 2023, a avut loc deschiderea oficială. Din motive de sănătate nu a mai ajuns Cristian Gațu. Victor Mihalcea a venit de la Oradea pentru a asigura o prezentare dinamică. Participare deosebit de numeroasă: 8 echipe de băieți și 12 echipe de fete. Meciurile s-au desfășurat în mai multe locații. Din păcate, nici de această dată nu a fost asigurată o intrare decentă la sala de sport a liceului Iuliu Maniu Carei, administrația careiană fiind corigentă la capitolul ,,bun gospodar,,.

Familia Boroș și Dohan au asigurat condiții deosebite pentru buna desfășurare a turneului internațional. Echipele participante au intrat în sala de sport  în mod organizat, fiecare având  un loc dinainte stabilit.

După intonarea Imnului de Stat au rostit alocuțiuni consilierul prefectului Roca, Florin Mureșan, primarul Kovacs care  a dorit să se lipească de imagine gloriilor românești ale handbalului dar, fără a contribui cu nimic la eveniment, Alexandru Stamate, Maricel Voinea, Simona Maior Pașca, Ana Șomoi, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură, Grațian Boroș.

Au urmat două zile de handbal intens, 20 de echipe de fete și băieți concurând pentru trofeul Memorialului Mircea Dohan.GALERIE FOTO

 După meciuri deosebit de atractive, clasamentul a demonstrat că cea mai bună echipă a fost Academia Minaur Baia Mare- băieți iar la fete, echipa mixtă KKS Cămin. 

Golgetera turneului a fost Ariana Holhos de la Alpha Oradea, cu 44 de goluri marcate. La băieți, golgeter a fost Denis Roman de la Academia Minaur Baia Mare cu 41 de goluri marcate.

Cea mai tehnică jucătoare a fost desemnată Kerezsi Iulia de la KKS Cămin iar cel mai tehnic jucător a fost Hanc Bogdan de la echipa Potaissa Turda.

Cel mai bun portar al turneului a fost Cosmin Budea de la Academia Minaur Baia Mare iar cel mai bun portar de la echipele de fete a fost Heinrich Kinga de la KKS Cămin.

Au fost recompensați cu medalii și Diplome toți sportivii de la fiecare echipă participantă. Nu au fost uitați nici sponsorii, arbitrii, colaboratorii și invitații de onoare.

Familia regretatului sportiv careian Mircea Dohan oferă an de an comunității careiene acest turneu de anvergură, oferind un exemplu de urmat ca implicare în viața cetății. Felicitări tuturor celor implicați în organizare!

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

Lasati un comentariu