La mulți ani pompieri români! Avansări în grad la ISU Satu Mare

• publicat la: 13 septembrie 2023
La mulți ani pompieri români! Avansări în grad la ISU Satu Mare

Sărbătorim la 13 septembrie Ziua Pompierilor din România, un eveniment prin care, de 175 de ani se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri.

Bătălia din Dealul Spirii, săvârşită sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu a evidenţiat legătura strânsă dintre pompieri şi popor.

Astăzi, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ” Someș” al județului Satu Mare, alături de oficialitățile locale, a cadrelor militare în rezervă și retragere și a celor care au dorit să fie alături de sărbătoriți, au participat la săvârșirea unui Te Deum în memoria pompierilor militari sătmăreni trecuți la cele veșnice.
Totodată s-au depus coroane la mormântul din cimitirul municipiului Carei, pentru slt.(post mortem) Lisnic Barth, care a trecut la cele veșnice acum 15 ani, pe timpul când se afla într-o misiune de stingere.

Ziua festivă a continuat pe platoul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, unde după mesajele de felicitare ale prefectului județului Satu Mare, Radu Tiberiu Roca, a viceprimarului municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș, a urmat (D) Prim adjunct al inspectorului șef care a dat citire mesajului inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi.

.
.

În același cadru festiv s-a depus jurământul militar de către cadrele noi ale unității după care pompierii care au obținut rezultate excepționale în îndeplinirea atribuțiilor specifice, au fost avansați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim.

Astfel, in temeiul Ordinului Ministrului Afacerilor Interne și al inspectorului șef, au fost înaintați în gradul de:

locotenent colonel: maior Crăciun Grigore

maior: căpitan Bozga Cristian

plutonier adjutant șef: plutonier adjutant Anițaș Florin Alexandru

plutonier adjutant Frigman Iulian Claudiu

plutonier: sergent major Curac Dan Ivan

sergent major Chilințan Darius Florin.

Nu a fost omis nici pompierul anului și nici salvatorul de onoare, plt.adj.sef Pietrar Sorin, plt.adj.Ardelean Sorin.

Tot în această atmosferă de sărbătoare, atât pompierilor militari cât și lotului Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al SC DRM Sisteme Electrice Draxelmaier România Satu Mare, precum și echipajelor cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” – echipajul de fete al Palatului Copiilor Satu Mare și echipajului de băieți al Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare conduși de către doamna profesoară Bancoș Veronica, care au reprezentat județul la competițiile și concursurile cu tematică specifică la nivel național, li s-au conferit/acordat diplome de merit, de onoare și de excelență, embleme de merit și distincții pentru rezultatele obținute.
De asemenea, de la începutul acestei săptămâni, porțile inspectoratului precum și a subunităților au fost larg deschise pentru toți cei care au dorit să cunoască această armă mai îndeaproape.
.
.

Cu acest prilej, dorim să mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată constant și îi asigurăm că pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș ” al județului Satu Mare sunt mobilizați permanent pentru a interveni în sprijinul semenilor și pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență, se arată în comunicatul oficial. La ceremonii a participat și primarul evazionist al municipiului Carei, evident fără eșarfă…că doar i se permite, dorind să evadeze probabil dintre maldărele de gunoaie care au pus stăpânire pe oraș. Sau poate a vrut doar să le fie alături colegilor din alianță pentru a-și asigura ,,libertatea,, pe viitor.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu