Elevii de la Liceul Teoretic au marcat Săptămâna Educației Globale

• publicat la: 26 noiembrie 2023
Elevii de la Liceul Teoretic au marcat Săptămâna Educației Globale

Săptămâna Educației Globale are loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii noiembrie. În perioada 13-19 noiembrie 2023, Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei și Rețeaua Educației Globale au sărbătorit capacitatea Educației Globale de a aborda complexitatea lumii și de a răspunde la interconectarea acesteia.

Acest eveniment internațional unic oferă posibilități infinite de participare și are ca scop dezvoltarea unor comunități de învățare pentru o cetățenie globală activă.

În acest an, activitățile de la Liceul Teoretic Carei s-au concentrat pe două domenii tematice principale: pacea și planeta, iar tema principală a GEW 2023 a fost: „Pace pentru planetă. O planetă a păcii”.

Elevii liceului au punctat această săptămână prin derularea următoarelor proiecte: Consiliul Școlar al Elevilor a pregătit două activități: o expoziție de grafică ce ilustrează aspirațiile spre pace și un flashmob împreună cu clasa a X-a C, în cadrul căruia au format cuvântul „PACE”.

Activitatea a fost coordonată de profesorii Erli-Maria Tunde și Mențiu Gabriela. Elevii din grupa de Limba franceză a claselor a IX-a A și C au derulat o activitate de interpretare a unor poezii despre pace și au realizat o expoziție tematică.

Clasa a IX-a E, profil filologie, în cadrul orei de limba română, sub îndrumarea doamnei profesoare Alina Iacobuț, a consolidat importanța acestei valori universale, pacea, printr-o cafenea literară, unde, pornind de la câteva cuvinte-cheie din jurul acestui concept, a compus o poezie care a înglobat viziunea fiecărei grupe participante despre pace, dezideratul cel mai fierbinte al omenirii în contextul socio-politic actual.

.
.

Săptămâna Educației Globale este o campanie la nivel mondial implementată de Centrul Nord- Sud al Consiliului Europei și de Global Education Network în cadrul iLEGEND III, un program comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei, cofinanțat de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei. Activitățile organizate în cadrul Săptămânii Educației Globale sunt responsabilitatea exclusivă a organizatorilor și nu reflectă în mod necesar opiniile Uniunii Europene sau ale Consiliului Europei.

Lasati un comentariu