Senatorul Ionuț Neagu: Tanczos Barna în slujba unei puteri străine!

• publicat la: 14 noiembrie 2023
Senatorul Ionuț Neagu: Tanczos Barna în slujba unei puteri străine!

Ședința Senatului României de luni, 13 noiembrie 2023, a trebuit întreruptă pentru cinci minute, după ce senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Șoșoacă a protestat public împotriva declarației senatorului UDMR Tanczos Barna cu privire la arborarea steagului așa zisului ținut secuiesc. Revolta Dianei Șoșoacă a pornit de la faptul că Tanczos Barna a declarat că  „steagul Ţinutului Secuiesc, simbol al Ţinutului Secuiesc din România, va fi arborat în continuare în condiţiile legii de către această comunitate„.

Senatorul AUR Ionuț Neagu îi dă dreptate lui Șoșoacă: Tanczos Barna în slujba unei puteri străine!

„Ce să mai zici? Și te întrebi de ce doamna senator face scandalul pe care îl face? Îl face pentru că sunteți prea democrați? Și nu o să vă zic să vă fie rușine! (…) Aș vrea să adaug niște nuanțe referitor la acea mare dezbatere suscitată de domnul Tanczos Barna, care se află în SLUJBA UNEI PUTERI STRĂINE! În sluba Budapestei! În județele Covasna și Harghita din 1990 am pierdut 100.000 de români, care au dispărut datorită politicilor segregaționiste pe care UDMR-ul fără niciun pic de rușine le propagă inclusiv aici, în Parlamentul României!

Eu sunt din Târgu-Secuiesc. Imaginați-vă că în 1990 eram 12% români, iar acum mai suntem abia 6% români! SUB OCHII DUMNEAVOASTRĂ, DISPĂREM!

Ce să vă zic? Să vă zic SĂ VĂ FIE RUȘINE? Nu vă zic să vă fie rușine, dar ar trebui cumva să vă aplecați… sunteți frații noștri și cumva să vă aplecați și către noi și nu să faceți politica șovinistă și revanșardă a Ungariei! Și să plătiți salarii de miniștri și să suportați batjocura la care suntem supuși de acești vectori ai URII!”, a declarat senatorul Ionuț Neagu.

sursa glasul.info

 

 

Lasati un comentariu