Poftiți la colindat! Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2023

• publicat la: 5 decembrie 2023
Poftiți la colindat! Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2023

Duminică, 10 decembrie 2023, de la ora 16,00, va avea loc în mun.Carei cea de-a X-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun în organizarea Asociaţiunii ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei. Cea mai grea etapă din organizarea evenimentului din acest an a fost cea a găsirii unei săli disponibile și potrivite. Ediția a X-a a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2023 va avea loc în Sala Festivă a Primăriei Carei.

Sunt așteptați  să participe toți cei care vor să vestească Nașterea Domnului prin obiceiurile și tradițiile noastre multimilenare: colinde specifice sau scenete.

Frumuseţea acestor obiceiuri merită să fie împărtăşită şi tinerelor generaţii pentru a se putea asigura păstrarea lor cu sfinţenie.

Şi pentru că din 15 noiembrie a începit postul Crăciunului, supranumit Postul Bucuriei, ce  ne pregăteşte pentru cea mai luminoasă sărbătoare creştină, Naşterea Domnului, se cuvine să fim mai atenţi la nevoile, necazurile  celor din jurul nostru, să fim mai milostivi.

,,Dăruind vei dobândi”… Nu ai credință, nu ai lumină; dându-le altora, le vei avea și tu. Căutându-le pentru altul, le vei dobândi și pentru tine.

Cei care au rămas fără locuințe după explozia din 27 februarie au nevoie de ajutor pentru reparațiile capitale de la apartamentele distruse. Pentru ei vom solicita puțină atenție  și ajutor.

Pentru înscrieri, sunați la  0745 632 939 sau puteţi trimite un mesaj la adresa ctdaniela@yahoo.com sau buletindecarei@yahoo.com.

Cei care doresc să susțină acest demers al nostru, întrucât se anunță a fi o ediție de amploare,  o pot face prin donaţii în contul deschis la

BCR Carei, IBAN  RO28RNCB0222159783550001

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei

Vă așteptăm cu drag!

Dacă doriți să revedeți momente din edițiile trecute:

Înregistrarea Festivalului de Datini ASTRA Carei 2022 pe TV1 Satu Mare

.

Dacă doriţi să revedeţi primele 3 ediţii ale Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA Carei

Dacă doriți să revedeți primele VI ediții ale Festivalului de Datini ASTRA Carei

Lasati un comentariu