E oficial! Premierul Ciolacu a aflat de Legea 154/2021 de la românii din județul Satu Mare

• publicat la: 28 ianuarie 2024
E oficial! Premierul Ciolacu a aflat de Legea 154/2021 de la românii din județul Satu Mare

Și a dat Bunul Dumnezeu ca premierul Ciolacu să nu mai poată ocoli românii de la talpa țării.

A reușit de minune să nu dea ochii cu ei atunci când au fost la București, în fața guvernului unde are locul de muncă. Un autocar plin cu români ce se încăpățânează să trăiască în legea noastră strămoșească a călătorit de la Carei la București în data de 18 ianuarie 2024 pentru a prezenta guvernului Ciolacu vehemența cu care se vrea eliminarea lor de la plata indemnizațiilor prevăzute prin legea 154/2021. De parcă părinții și bunicii noștri nici nu ar fi existat!

VIDEO. Protest autorizat la Guvern organizat de filiala Carei a Asociației românilor expulzați în 1940

Dacă la București premierul nu a dat ochii cu talpa țării și a trimis un biet consilier de stat care era total pe dinafara problemelor avansate să ne primească în audiență, la Satu Mare cu totul altfel a stat situația.

Pentru că noi suntem d’acia, de-ai locului cum se spune în popor, și nu dăm bir cu fugiții din fața problemelor ci ieșim și luăm atitudine ca să le rezolvăm.

Priviți și ascultați cât năduf și umilință au adunat în sufletul lor românii care sunt urmași ai celor persecutați etnic și expulzați în 1940 de Ungaria hortystă! Românii care susțin cu taxe și impozite bugetul de stat!

Numărul și dotarea forțelor de ordine trimise să întâmpine țăranii români discriminați în țara lor au fost direct proporționale cu frica mai marilor care au organizat vizita la Satu Mare a premierului Ciolacu.

Doar că românul nu se teme de uniformele purtate de cei plătiți tot din impozitul și taxele lor. Așa că amenințările cu amenzi din partea lor nu au avut niciun ecou.

Toată considerația și prețuirea pentru românii care au mers să îl întâmpine pe primul ministru Ciolacu!

Doamna Mariana din Marna  Nouă a dat dovadă de DEMNITATE, a dovedit că poporul român nu este îngenuncheat și mai are resurse pentru a reacționa! Nu ne mai desconsiderați!

Se va face studiu de caz după această acțiune sau se dorea ca să fie bine identificați cei care au participat  la protest de către jandarmerie din moment ce erau mai multe camere de filmat ale jandarmilor decât ale presei?

Umilința la care guvernul supune urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940 a depășit orice limită!

Chiar dacă mass-media se arată reticentă în a expune Discriminarea și protestele românilor care cer de 3 ani în țara lor egalitate în drepturi cu minoritarii, informația circulă în toate colțurile țării.

Nu poate guvernul plăti tăcerile  cât poate românul comunica cu frații lui din toată țara!

Suntem fiii și fiicele celor care au luptat pentru neatârnare și identitate națională de sute de ani. Am fost trași pe roată și nu ne-am speriat! Atrocitățile trupelor hortyste au fost de neimaginat pentru o minte umană sănătoasă și tot  nu ne-au înfrânt.

Așa că ….vom continua  până la restabilirea  EGALITĂȚII ÎN DREPTURI A ROMÂNILOR CU MINORITARII DIN ROMÂNIA.

Am înmânat personal primului ministru Ciolacu un Memoriu despre discriminarea la care suntem supuși prin faptul că Legea 154/2021 se aplică doar pentru minoritari precum și o situație a plăților lunare pentru urmașii minoritarilor față de cei ai românilor expulzați în 1940. Sunt convinsă că de această dată se va apleca cineva către Legea 154/2021 și va remarca faptul că nu beneficiază de ea cei cuprinși la lit.c) și g) adică urmașii românilor expulzați în 1940.

De acum nu mai poate spune nimeni din guvern în emisiunile televizate că nu are cunoștință despre legea 154/2021.

Avem credință în Dumnezeu care a fost mereu în gândurile și sufletele noastre! Uniți suntem puternici!

Daniela Ciută,

urmaș de român expulzat în 1940

Premierul Ciolacu primit la Satu Mare de urmașii românilor expulzați în 1940 și discriminați din 2021 încoace

 

 

Lasati un comentariu