Premierul Ciolacu a refuzat să răspundă la mesajele urmașilor românilor persecutați etnic în 1940 privind neaplicarea Legii 154

• publicat la: 9 aprilie 2024
Premierul Ciolacu a refuzat să răspundă la mesajele urmașilor românilor persecutați etnic în 1940 privind neaplicarea Legii 154

Aseară, 8 aprilie 2024, premierul Marcel Ciolacu a fost în direct la emisiunea lui Mihai Gâdea. Nimic deosebit  până aici doar că premierul și-a făcut cunoscută prezența la acea emisiune și…împreună cu moderatorul a IGNORAT toate mesajele transmise de românii care sunt discriminați prin neaplicarea Legii 154/2021.

Zeci de mesaje au fost refuzate a fi citite de către moderator de parcă românii discriminați sunt cei care deranjează liniștea premierului României.

În septembrie 1940, românii din nordul Ardealului au fost persecutați etnic, schingiuiți și expulzați de către Ungaria hortystă care a ocupat teritoriile românești până la victoria Armate Române din 25 octombrie 1944.

Toate categoriile de minoritari cuprinși în legea 154/2021 beneficiază de indemnizații, doar românii sunt  mereu excluși de la beneficiile acestei legi.

Imediat de la promulgarea Legii 154 a fost dată o amânare la  punerea în practică, prin OUG 130 din decembrie 2021. Pentru ca  minoritarii cuprinși în legea 154 să primească indemnizațiile, s-a mai emis o lege, LEGEA 210 din iulie 2022, prin care se stipulează ca toți minoritarii să beneficieze de indemnizații mai puțin românii, totul cu acordul șefului statului.

V-ați simțit bine la emisiune domnule Marcel Ciolacu? Vă provoacă o stare de bine discriminarea românilor sau care e motivul pentru care mențineți DISCRIMINAREA ROMÂNILOR și nu aplicați și pentru ei LEGEA 154/2021?

Cenzura aplicată românilor cu atitudine precum și ignorarea urmașilor românilor persecutați etnic și expulzați din casele lor în 1940 nu rezolvă problema iar istoria va consemna că ați fost cel care NU A INTERVENIT PENTRU ELIMINAREA DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR ÎN ANUL 2024!

Daniela Ciută,

urmaș de român expulzat în 1940

E oficial! Premierul Ciolacu a aflat de Legea 154/2021 de la românii din județul Satu Mare

Dedicație pentru Guvernul UDMR-PSD-PNL și parlamentari. Mărturii despre masacrele de la Ip şi Trăznea

Articol din Informația Zilei despre protestul de la Prefectura Satu Mare șters de pe rețelele sociale

 

Lasati un comentariu