Premierul Ciolacu vine la Satu Mare cu desant PSD. Vom fi cenzurați și blocați dacă scriem despre DISCRIMINAREA urmașilor românilor persecutați etnic în 1940?

• publicat la: 8 ianuarie 2024
Premierul Ciolacu vine la Satu Mare cu desant PSD. Vom fi cenzurați și blocați dacă scriem despre DISCRIMINAREA urmașilor românilor persecutați etnic în 1940?

Conform informațiilor Dincolo de Sport, premierul României și președintele PSD, Marcel Ciolacu va ajunge la sfârșitul lunii ianuarie în Satu Mare. Cu delegație de serviciu, pe bani publici, cum proceda Kelemen Hunor când venea în vizită taman când erau alegeri la UDMR. Metodă deja brevetată. Pe banii noștri. Va sosi în orașul reședință de județ unde se cântă doar imnul Ungariei la o dezvelire de statuie a unui poet cu sabia în mână în poziție de luptă. Să ne temem de cenzură pentru că spunem lucrurilor pe nume? 

Marcel Ciolacu va veni  alături de secretarul general al PSD, Paul Stănescu și de europarlamentarul Mihai Tudose, pe 27 ianuarie în Satu Mare.

Vicepremierul Paul Stănescu admiră la Primăria Carei Sala Festivă fără simboluri româneşti

Îi așteptăm pe toți la Carei unde este amplasat SINGURUL monument din țară dedicat victimelor Dictatului de la Viena. Ca să dea un minim respect celor care au ținut piept atrocităților hortyste și s-au sacrificat pentru păstrarea identității naționale. Mai ales că premierul e mereu atent cu toate datele din calendarul minoritarilor și le transmite mesaje dar niciodată nu transmite mesaje românilor care sunt urmași ai celor persecutați etnic în perioada 1940-1945.

Ar fi o bună ocazie de a reveni la un comportament demn de  un premier care reprezintă și interesele poporului al cărui guvern îl conduce. Îl așteptăm chiar dacă singurul ziar și portal de știri independent din Carei, Buletin de Carei, a fost trecut pe lista neagră și blocat.

Marți, 9 ianuarie, la Satu Mare va avea loc ședința Biroului Politic Județean al PSD când se va anunța vizita liderilor de la București.

După modelul brevetat de ONG-ul UDMR, venirea lui Ciolacu și a celorlalți lideri va coincide cu alegeri la organizația județeană social-democrată sătmăreană. Funcție ocupată până acum, ca interimat, de Mircea Govor, prieten la cataramă și cu președintele UDMR Carei, evazionistul Kovacs.

Alegeri de partid vor avea loc și în Maramureș, cu o zi mai repede, pe 26 ianuarie 2024.

Județul Satu Mare este unul dintre cele mai afectate județe în perioada ocupației de către Ungaria hortystă după intrarea în vigoare a Dictatului de la Viena. Atrocitățile  împotriva românilor au fost de nedescris. Cei care au scăpat cu viață au fost expulzați, casele lor au fost distruse sau ocupate de maghiari aduși din Ungaria. Încă mai avem supraviețuitori, domnilor guvernanți! Și voi discriminați tocmai urmașii românilor ce au ținut la identitatea lor, la neamul românesc. Legea 154/2021 își produce efectele DOAR PENTRU MINORITARI pentru că aprobați mereu amânarea plății indemnizațiilor pentru români adică lit.c) și g) din lege.

Vă aștept să veniți și prin satele românești ca să vedeți școli dărâmate sau nefuncționale, drumuri desfundate pentru că românii sunt  și acum discriminați. Aveți curaj să vă comportați ca adevărați conducători sau veți alege drumul trasat și marcat de interimarul PSD în cârdășie cu UDMR?

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei Asociația românilor expulzați si refugiați în 1940

 

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

comentarii

de felicia tuturas anlauf la 8 ianuarie 2024 - 13:22

Pacat.Nu am cuvinte.Mama rominca a fost obligata sa faca scoala in ungureste.Nu mai are rost nici un comentariu.Treziti-va romini.

Lasati un comentariu