STOP DISCRIMINĂRII! spun și moții din Scărișoara Nouă

• publicat la: 4 ianuarie 2024
STOP DISCRIMINĂRII! spun și moții din Scărișoara Nouă

AJUNGE! Nu mai vrem să fim discriminați în țara noastră! au spus toți cei prezenți astăzi, 4 ianuarie 2024, la Căminul Cultural din satul Scărișoara Nouă unde a avut loc o întâlnire de lucru a Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940.

Legea 154/2021 continuă să își facă efectele doar pentru minoritari pentru că cei cuprinși la lit. c) și g) adică urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1945 sunt MEREU amânați la plata indemnizațiilor cuvenite.

DISCRIMINAREA românilor față de minoritari a fost votată de către majoritatea parlamentarilor înainte de sărbătoarea  Nașterii Domnului. Singurul parlamentar sătmărean care a votat împotriva acordării indemnizațiilor prin Legea 154/2021 de la 1 ianuarie 2024 a fost deputatul PSD Radu Cristescu.

LISTA RUȘINII! Parlamentarii( și un sătmărean) care au votat pentru amânarea plății drepturilor românilor prin legea 154/2021

De la an la an se reduce pe cale naturală numărul urmașilor românilor persecutați etnic de Ungaria hortystă în perioada 1940-1944.

Moții din Scărișoara Nouă sunt hotărâți să iasă la proteste și să lupte pentru drepturi egale cu minoritarii din România. Părinții și bunicii lor s-au sacrificat și au suferit pentru păstrarea identității naționale așa că nici urmașii lor  nu vor precupeți niciun efort pentru a obține eliminarea  DISCRIMINĂRII.

Nu mai este loc de întors! Miercuri, 10 ianuarie 2024, ieșiți masiv la protest în fața instituției ce reprezintă guvernul în teritoriu, Prefectura. De această dată nu va fi doar unul singur ci se va protesta până la inițierea rectificării bugetare care să restabilească egalitatea în drepturi a urmașilor  românilor persecutați în perioada 1940-1945 cu minoritarii.

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 filiala Carei este apolitică și susține interesele legale ale tuturor membrilor săi. La Carei se află singurul monument din România ridicat în memoria victimelor Dictatului de la Viena, monument în fața căruia ne adunăm în fiecare an pentru a comemora victimele odiosului Dictat.

Genocidul românilor din perioada de ocupație a Ungariei hortyste este trecut cu vederea de guvernanții și parlamentarii de după 1990. De la cabinetul premierului se transmit mesaje cu prilejul unor date importante din calendarul minoritarilor dar niciodată cu prilejul comemorării victimelor Dictatului de la Viena sau al Tratatului de la Craiova din 1940.

Românii cer EGALITATE ÎN DREPTURI CU MINORITARII DIN ROMÂNIA!

Daniela Ciută

 

comentarii

de Stanescu Anton la 4 ianuarie 2024 - 20:58

Stop!Stop discriminării românilor de către Guvernul României format din alianța PSD+PNL. Vrem egalitate în drepturi cu Minoritățile Naționale care deja sunt în plată de doi ani Românii nu au drepturi în Țara lor cum au minoritățile naționale

Lasati un comentariu