VIDEO. Noul președinte al PSD Satu Mare apreciază ca civilizată întâlnirea protestatarilor cu premierul Ciolacu spre deosebire de cele afirmate de preotul Oneț din Ianculești

• publicat la: 30 ianuarie 2024
VIDEO. Noul președinte al PSD Satu Mare apreciază ca civilizată întâlnirea protestatarilor cu premierul Ciolacu spre deosebire de cele afirmate de preotul Oneț din Ianculești

La postul local de televiziune Nord-Vest TV Satu Mare a avut loc ieri o emisiune care l-a avut ca invitat pe președintele nou ales al PSD Satu Mare, Mircea Govor. Printre problemele discutate cu moderatorul Florin Mureșan s-a făcut referire  și la întâlnirea premierului Ciolacu cu Daniela Ciută, președinta Asociației românilor expulzați în 1940 dar și cu membrii adunați în fața sediului PSD cu pancarte și steaguri tricolore.

Mircea Govor a apreciat ca fiind de bun simț această întâlnire, modul civilizat în care a decurs întâlnirea cu protestatarii.

Spre deosebire de Mircea Govor, prezent la protest și la întâlnirea cu premierul Ciolacu, preotul Oneț din Ianculești a afirmat  în fața satului, după slujba de duminică, 28 ianuarie 2024, că atitudinea președintei Asociației, Daniela Ciută, a fost una de condamnat pentru că a strigat ,,Jos guvernul,, în condițiile în care el nu s-a deplasat la Satu Mare și nici nu are vreo dovadă în sprijinul celor afirmate!

Poate cu această ocazie îi va atrage cineva atenția că nu face cinste hainei preoțești prin promovarea de minciuni  la adresa unei persoane asupra căreia a făcut o adevărată obsesie. Menționăm faptul că Oneț  Mircea nu participă la comemorarea anuală a victimelor Dictatului de la Viena care are loc la monumentul comemorativ din Carei. Satul Ianculești aparține de UAT Carei iar locuitorii săi au fost uciși, expulzați cei care au scăpat de furia hoardelor hortyste din 1940. A fost nevoie de intervenția Armatei Române în noiembrie 1944 pentru ca să poată intra  în sat la venirea din refugiu pentru că ocupanții vremelnici nu vroiau să elibereze casele românilor.

Preotul Oneț din Ianculești minte cu nerușinare

E oficial! Premierul Ciolacu a aflat de Legea 154/2021 de la românii din județul Satu Mare

Premierul Ciolacu primit la Satu Mare de urmașii românilor expulzați în 1940 și discriminați din 2021 încoace

De acum nu mai poate spune nimeni din guvern în emisiunile televizate că nu are cunoștință despre legea 154/2021.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu