Alianță PSD-PNL și alegeri comasate. Frica de a pierde puterea

• publicat la: 21 februarie 2024
Alianță PSD-PNL și alegeri comasate. Frica de a pierde puterea

Liderul PNL Nicolae Ciucă şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu au stabilită azi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, înainte de anunţarea înţelegerii privind alegerile din acest an, întâlnire care va avea loc în cursul serii, la ora 19.00.

Discuţia are loc în contextul unei posibile înţelegeri între PSD şi PNL pentru un calendar al alegerilor din acest an.

Anunţul privind acordul dintre cele două partide va fi făcut azi,  la ora 19.00, de către Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Se dorește comasarea alegerilor  locale cu cele europarlamentare. Frica de a pierde guvernarea, puterea, a determinat stabilirea unei înțelegeri între PSD și PNL.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat miercuri, la Palatul Victoria, după discuţiile din coaliţie, că preşedinţii PNL şi PSD vor anunţa după şedinţele interne ale partidelor un proiect important. Și  europarlamentarul PSD Mihai Tudose a spus că au primit rezultatele unei cercetări sociologice care arată că mai mult de 60% dintre români doresc comasarea şi o majoritate chiar mai mare şi o continuitate a guvernării. Tudose a precizat că în şedinţele PNL şi PSD va fi prezentată strategia pe care au convenit să o propună.

Lasati un comentariu