Alegeri pentru desemnarea Delegatului Sătesc în Ianculești

• publicat la: 5 iulie 2021
Alegeri pentru desemnarea Delegatului Sătesc în Ianculești

Ultimele alegeri democratice pentru desemnarea delegatului sătesc din satul Ianculești au avut loc în 3 februarie 2013.

https://www.buletindecarei.ro/2013/02/ianculestiul-are-un-nou-delegat-satesc.html

Din anul 2017, satul românesc Ianculești nu a avut delegat sătesc. A mai existat o tentativă de organizare de alegeri democratice în anul 2016, după alegeri, dar a fost anulată după ce consilierul PSD Ionuț Oneț a obținut flotant pentru o adresă din sat. Nemaiputând fi reînnoit, satul a rămas fără delegat sătesc.

https://www.buletindecarei.ro/2016/08/de-frica-alegerilor-un-consilier-isi-schimba-domiciliul.html

https://www.buletindecarei.ro/2016/08/disperare-mare-la-primaria-carei-ploua-cu-oferte-pentru-ianculesti-in-preajma-alegerii-delegatului-satesc.html

Ianculești este un sat de moți ce aparține de UAT Carei. Nu există aici transport în comun, nu există rețea de apă pottabilă sau canalizare, nu există punct de prim ajutor, nu vine niciodată vreun medic pentru consultații, nimic din binefacerile lumii moderne. Mai mult, în scutul mandat de delegat sătesc  a consilierului PSD, a fost demolată din temelii școala satului. Se refuză a se reabilita Căminul Cultural, nefuncțional, în speranța conducerii exclusiv UDMR a mun. Carei că se va ruina  și acesta. Sătenii au pierdut și administrarea lacului din localitate, preluat de administrația Kovacs-Keizer care plătește  mii de lei lunar  unor favoriți din Carei. Satul Ianculești dispune și de 29 ha de pădure încă neretrocedată.

Rămâne de văzut dacă vreun sătean va vrea să se lupte  pentru condiții decente de trai în satul cu cel mai mare impozit pe teren agricol precum și pentru renașterea vieții culturale. Reorganizarea de nunți, botezuri, întruniri și alte evenimente sociale la Căminul Cultural, așa cum se proceda cu ani înainte, ar aduce deservicii localurilor din Carei la care apelează acum sătenii. Ianculești este singurul sat din zona Carei care nu beneficiază de Cămin Cultural funcțional.

Buletin de Carei


comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu