Prefectura Satu Mare și cazul ,,intonare doar a imnului Ungariei pe domeniul public,,

• publicat la: 10 februarie 2024
Prefectura Satu Mare și cazul ,,intonare doar a imnului Ungariei pe domeniul public,,

Modul în care a actionat Prefectura Satu Mare la sesizarea făcută de Buletin de Carei la data de 31 octombrie 2023  privind neintonarea Imnului de Stat al României  ci doar al Ungariei la Satu Mare îmi aduce aminte de jocurile copilăriei când urma scapă turma si se puneau întrebări de genul ,, mănăstire-ntr-un picior ghici ciupercă ce e,,.

Răspunsul a venit după…3 luni de zile!

Dacă Prefectura Satu Mare ar fi întrebat direct organizatorul de ce nu a respectat Legea 57/1994 și 1157/2001 atunci i-aș fi creditat de  bune intentii dar asa… Prefectura Satu Mare vrea cu orice preț să demonstreze că alianța PSD-UDMR e mai importantă decât respectarea legilor din România. Așa că nu a cerut socoteală despre nerespectarea  Legii 75/1994 și  1154/2001 privind intonarea  Imnului de Stat.  Nu este pentru prima dată când reprezentanții UDMR sunt scutiți de Prefectura Satu Mare de orice răspundere atunci când încalcă legislația.

Citiți și vă minunați ce întrebări a pus Prefectura Satu Mare organizatorului  indicat de Primăria Satu Mare, fundația Identitas:

 

La Satu Mare, o localitate din România, nu s-a intonat și imnul României la o activitate pe domeniul public în data de 30 octombrie 2023 ci doar imnul Ungariei. Probabil pentru a-l impresiona pe Semjén Zsolt din guvernul maghiar. Este vorba despre ceremonia de dezvelire a unei statui a poetului Petoffi Sandor cu sabia  în mână în poziție de luptă.

Potrivit legislației în vigoare,  Art. 16. ,,Imnul naţional al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter internaţional, împreună cu imnul naţional al României,,.

Pentru că nimeni din Prefectură nu s-a sesizat am pus o întrebare legată de acest aspect. La ceremonie au fost capete de afiș presedintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și primarul Kereskeny Gabor, amândoi demnitari ai statului român cu toate avantajele financiare aferente. Nici că s-au obosit să acorde un minim respect și statului de pe urma căruia beneficiază de funcții înalte și să solicite și intonarea Imnului de Stat având în vedere că acțiunea se petrecea într-un oraș din România.

VIDEO

Buletin de Carei

La Satu Mare s-a intonat doar imnul Ungariei nu și al României la un eveniment pe domeniul public

 

Lasati un comentariu