Sistemul de informații al prefectului de Satu Mare dă rateuri

• publicat la: 13 februarie 2024
Sistemul de informații al prefectului de Satu Mare dă rateuri

Ieri, 12 februarie 2024, a avut loc în fața Prefecturii Satu Mare un protest al Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940 pentru  că de 3 ani de zile Legea 154/2021 se aplică doar pentru minoritari nu și pentru români.

Județul Satu Mare este unul din județele grav afectate  de Dictatul de la Viena în urma căruia Ungaria hortystă a ocupat nordul Ardealului. Atrocitățile la adresa românilor au fost de nedescris. Urmașii românilor care au scăpat atunci cu viață sunt astăzi DISCRIMINAȚI de guvernul de la București.

Prefectul, reprezentantul guvernului în teritoriu, numit pe criterii politice și nu prin concurs, a confirmat ieri că ,,se implică,, doar atunci când asociația noastră iese  la protest și depune Memorii și Petiții. Implicarea constă în remiterea către guvern a actelor depuse  la Registratura Instituției Prefectului.

După depunerea Memoriului din data de 12 februarie 2024, prefectul Roca mi-a atras  atenția că aș fi apelat la televiziunile de partid pentru a filma desfășurarea protestului. Potrivit imaginilor și înregistrărilor, la protestul de ieri au participat toți reprezentanții mas-media din județ, mai puțin cei ai PSD.

Pentru anunțarea protestului de ieri am trimsi comunicat comun către toate redacțiile din județ, fapt ce poate fi dovedit oricând.

Prefectul Roca este cel care nu poate dovedi că aș fi apelat doar televiziuni de partid fapt ce denotă că sistemul său de informații scârțâie din toate încheieturile sau cineva vrea să îi joace feste. Pe când o informare corectă a sistemului său de informații privind starea satelor românești din județ, a discriminării românilor  și a lipsei școlilor din majoritatea satelor românești?

Întrebarea care se  pune este DE CE nu a venit ieri niciun reporter de la presa și televiziunea președintelui PSD Satu Mare? Ei nu au voie să informeze despre drama românilor din județ tratați DISCRIMINATORIU de către guvernul Ciolacu?!

Așteptam din partea unui prefect, reprezentant al guvernului în teritoriu să se implice efectiv în soluționarea problemelor cu care se confruntă mii de români din județul Satu Mare și anume DISCRIMINAREA lor față de minoritari!

Nu doar când ieșim noi la proteste. Poate ne arată o inițiativă de-a sa dinaintea începerii seriei de proteste.

Rugăminte: nu mai dați telefoane  la cei care distribuie filmări cu protestul de la Satu Mare la vizita premierului Ciolacu ca să le șteargă de pe grupuri! Urmașii de români expulzați în 1940 din acest județ au semnalat acest aspect.

Daniela Ciută,

urmaș de român expulzat în 1940

Lacrimi și lumânări la Prefectura Satu Mare. Români DISCRIMINAȚI de 3 ani în România

 

Lasati un comentariu