Sute de participanți la Balul Codrenilor ediția 2024 Satu Mare. VIDEO

• publicat la: 11 martie 2024
Sute de participanți la Balul Codrenilor ediția 2024 Satu Mare. VIDEO

Duminică, 10 martie 2024, a avut loc la Satu Mare tradiționalul Bal al Codrenilor înainte de intrarea în postul Paștelui. Toți participanții au fost întâmpinați cu o cupă de șampanie iar doamnele au primit și un fir de garoafă.

Sala restaurantului Poiana Codrului a fost amenajată de sărbătoare, fiecare masă având și câte un fir de tricolor românesc. Codreni, oșeni, moți și români  veniți din diferite părți ale județului s-au adunat ca în vremurile de odinioară și au cântat și dansat împreună.

Au evoluat atât artiști locali cât și interpreți recunoscuți la nivel național care au încântat participanții și i-au ținut mereu pe ringul de dans.

Președintele Ionel Costescu i-a invitat să ia cuvântul pe prefectul Roca, pe secretarul de stat Valer Beseni, pe primarul din Socond, Cornea Nicolae și pe părintele Adrian Stan din Hodișa.


.

Gazda adunării a fost Malvina Magar Iederan care a prezentat rând pe rând invitații. În deschidere au evoluat formațiile Doruri Sătmărene, Cetatea Codrului de la Ardud cu tinerele talente  în devenire.

Voia bună a fost susținută de Petrică Mureșan,  formațiile Clasic, Ceatăra și Ghiță Botoș. Nu a lipsit ceatăra lui Emanuel Silaghi, taragotul lui Daniel Blaga și nici vioara mânuită de arcușul fermecat al lui Bianca Stan.













Cap de afiș au fost Lavinia Goste și Marius Zorilă, înconjurați de români iubitori de obiceiuri și dansuri tradiționale.





 Nu au lipsit nici politicienii, unii manifestând un comportament discret iar alții epatând prin atitudine de parcă ar fi venit doar în scop electoral.

De fapt, desantul PSD în frunte cu președintele Govor și prefectul Roca s-a și retras la scurt timp după ce candidatul Radu Roca ne îndemna să îl votăm la Primăria Satu Mare și pe fostul liberal Bud la CJ.

Meniul bogat și variat a fost întregit de un tort realizat de cofetăria Daniel și personalizat pentru acest eveniment.


.

 

 

 

Lasati un comentariu