Balul Codrenilor – eveniment de excepție la Satu Mare. VIDEO

• publicat la: 19 februarie 2023
Balul Codrenilor – eveniment de excepție la Satu Mare. VIDEO

Sâmbătă, 18 februarie 2023 a avut loc la Satu Mare Balul Codrenilor, ediția a VII-a. A fost o manifestare de excepție, cea mai reușită ediție de până acum. Restaurantul Poiana Codrului a fost plin până la refuz și a asigurat servicii de înaltă calitate.

Echipa de organizatori, coordonați de președintele asociației Ionel Costescu, Ionel Săveanu și Malvina Madar Iederan, s-a întrecut pe sine însăși. Totul a decurs ca la carte.  Atmosfera de bună dispoziție s-a menținut până la final.

GALERIE FOTO

Au fost prezente asociații românești colaboratoare, români iubitori de tradiții și obiceiuri străbune, politicieni, primari din județ și parlamentari și nu în ultimul rând prefectul județului, Radu Roca.

Cuvântul de bun venit a aparținut președintelui Ionel Costescu care mai apoi a cedat microfonul și reprezentanților de instituții județene, politicienilor și președinților de asociații.









Artiștii s-a întrecut în a prezenta obiceiuri specifice zonei lor de proveniență. De la tinere talente  în devenire, precum Aida Negrea sau Ana Maria Pteancu și până la artiști consacrați( Petrică Mureșan, Malvina Madar Iederan, Bianca Cionca) sau monștri sacri ai folclorului  precum doamna  Sava Negrean Brudașcu, cu toții au reușit să impresioneze asistența care i-a încurajat mereu cu aplauze furtunoase.

Programul a fost completat cu  Ansamblul Folcloric ”Doruri Sătmărene”, cu formațiile Clasic Band, Ghiță Botoș și formația, taragostistul Daniel Blaga. Ringul de dans a fost mereu plin semn că românii nu au uitat dansurile din bătrâni.










Așa cum îi stă bine unei seri românești, cântecul patriotic a fost la loc  de cinste, Sava Negrean Brudașcu ridicând sala în picioare.


Felicitări Asociației Codrenii, președintelui Ionel Costescu și echipei dumnealui , pentru seara românească de neuitat oferită!

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu