Nu uitați! Concert MADRIGAL pentru bebeluși la Satu Mare

• publicat la: 24 aprilie 2024
Nu uitați! Concert MADRIGAL pentru bebeluși la Satu Mare

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din Satu Mare la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și pentru viitoarele mame.

Concertul va avea loc joi, 25 aprilie, începând cu ora 15:00, la Biblioteca Județeană Satu Mare.

 Accesul publicului este gratuit, în baza rezervării online pe platforma Bilete.ro [https://s9.ro/20q0].

Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectul muzicii asupra copiilor între 0 și 12 luni, precum și asupra femeilor însărcinate, spectacolul-concept oferă participanților ocazia unică să cânte alături de Corul Madrigal melodii cu efecte benefice asupra celor mici.

Programul muzical cuprinde piese ca „Greensleeves”, „Moon River”, „Cântec de leagăn” etc., compuse, între alții, de Henry Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert sau Joseph Rheinberger. Momentele muzicale au fost special alese pentru acest eveniment, iar mamele vor fi invitate să fredoneze împreună cu muzicienii de pe scenă. La crearea atmosferei blânde vor contribui și lumini colorate și proiecții simple, adecvate evenimentului și vârstei participanților.

Concertul „Madrigal for Babies” face parte din proiectul de cercetare cu același nume, derulat de Corul Madrigal în colaborare cu pianista și muzicoterapeuta Angelica Postu, președinta Asociației Române de Muzicoterapie, specialist care profesează în calitate de muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin, doctorandă a Universității de Arte din Berlin.

Conceptul și regia evenimentului sunt semnate de Emil Pantelimon, consultanța de specialitate în domeniul muzicoterapiei este oferită de Angelica Postu, Dorin Popovici creează proiecțiile video, iar la pian interpretează Adina Cocargeanu.

Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies” face parte din seria „Festival Madrigal la Satu Mare”, care se desfășoară în perioada 24 aprilie – 15 iunie 2024 în județul Satu Mare și cuprinde mai multe evenimente culturale și educaționale în localitățile Satu Mare și Negrești-Oaș.

Festivalul Madrigal la Satu Mare este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăria Orașului Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș.

CORUL MADRIGAL

Înființat în anul 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vieții muzicale și diplomației culturale naționale și internaționale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Prezența scenică și componența ansamblului au fost în permanență rafinate, astfel încât performanța sa a ajuns să fie comparată de critici cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.

În noiembrie 2016, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace și Securitate.

Pe 1 martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal – Marin Constantin”, un spațiu dedicat, care găzduiește evenimente culturale și expoziții temporare și permanente ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de renumitul dirijor Ion Marin. Programul, care reunește în prezent 2.043 de coruri și aproape 70.000 de copii din țară și diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Lasati un comentariu