Viktor Orban revine la București. Întâlniri cu premierul Ciolacu și cu președintele Iohannis

• publicat la: 3 aprilie 2024
Viktor Orban revine la București. Întâlniri cu premierul Ciolacu și cu președintele Iohannis

Pe agenda de lucru a premierului Ciolacu a figurat azi, de la ora 17,15, o întrevedere cu omologul său din Ungaria, Viktor Orban, în compania ministrului român al Transporturilor, Sorin Grindeanu, și a ministrului pentru afaceri europene, János Bóka.

Orban se află în România pentru a participa la o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende Strategice a UE, la Palatul Cotroceni, la care mai participă președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și premierii Belgiei și Croației, Alexander De Croo și Andrej Plenković.

Miercuri seara, Viktor Orbán se va alătura reuniunii pregătitoare de la Bucureşti a Agendei Strategice UE 2024-2029, împreună cu premierii Croației, Belgiei și Sloveniei, precum şi cu preşedintele României și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Agenda Strategică este un document care urmează să fie adoptat la sfârșitul ciclului instituțional al UE, care va contura provocările strategice pentru următorul ciclu instituțional și oferă îndrumări instituțiilor UE. Agenda Strategică este adoptată de șefii de stat și de guvern, iar înainte de decizie, documentul este supus consultării în mai multe, rânduri în grupuri mici, în mai multe orașe europene.

Preşedintele Klaus Iohannis  găzduiește  miercuri, la Palatul Cotroceni, împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende Strategice a Uniunii Europene. La eveniment vor participa şi premierii Regatului Belgiei, Alexander De Croo, Ungariei, Viktor Orbán, şi Republicii Croaţia, Andrej Plenković, relatează News.ro.

 ,,În România urmează măsuri economice dure, însă numai după alegeri!,, este  mesajul clar transmis de președintele Klaus Iohannis, care a făcut o serie de declarații alături de președintele Consiliului European, Charles Michel.

 

Lasati un comentariu