Forum SMART VILLAGE 2024

• publicat la: 18 iunie 2024
Forum SMART VILLAGE 2024

Forumul SMART VILLAGE, ediția a IV-a, va avea loc între 19-23 iunie la Hotel Poseidon din stațiunea Jupiter.

Satele inteligente sunt o componentă a ecosistemelor regionale de inovare, împreună cu alte structuri asociative cum ar fi clusterele inovative, centrele de inovare digitală etc.

În vederea implementării strategiei regionale de dezvoltare / inovare / specializare  inteligentă este necesară o abordare participativă (proces de co-creare) pentru găsirea unor soluții inteligente care să îmbunatățească viata locuitorilor și să dezvolte colaborarea sat-oraș pentru o dezvoltare durabilă.

Forumul este un bun prilej pentru a afla cum transformarea digitala, economia verde, tradițiile creative locale, dezvoltarea antreprenoriatului etc pot contribui la crearea unor sate inteligente”.

Contact: 0761228781

Email: office@satulinteligent.ro

Despre  ,,Satul inteligent si tranziția verde si digitală,, inevitabila convergență, Comunități de practica , GAL uri si rolul centrelor de inovare digitală” vor vorbi  Conf. univ.dr. Costin Lianu, coordonator Wallachia eHub si președinte Inter-Bio precum și Prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, manager Danube Engineering Hub, vice-presedinte Inter-Bio.

Din păcate, în zona Carei mai există sate românești care au probleme cu conexiunea la internet sau cu accesarea unor canale de televiziuni județene.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu