Incendiu la Moftinu Mare

• publicat la: 5 iunie 2024
Incendiu la Moftinu Mare

Astăzi, 05.06.2024, în jurul orei 13.15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o șură din localitatea Moftinu Mare. 

Pentru gestionarea situației de urgență, s-au deplasat șase cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Moftin  cu o autospecială și șase voluntari.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta la întreaga construcție cu posibilitatea de propagare la casa de locuit din imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, evitându-se extinderea acestuia. Din fericire evenimentul nu s-a soldat cu victime.

În urma incendiului s-a distrus construcția pe o suprafață de aproximativ 180 m². Totodată, a ars material lemnos de circa 1m³, care era  depozitat în interiorul șurii. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a incendiului, jocul unui copil, în vârstă de șase ani, cu focul.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu rănirea copiilor, pompierii militari recomandă celor care îi au în grijă pe cei mici, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora.

Lasati un comentariu