INVITAȚIE la comemorarea lui MIHAI EMINESCU la Carei

• publicat la: 14 iunie 2024
INVITAȚIE la comemorarea lui MIHAI EMINESCU la Carei

Sâmbătă, 15 iunie 2024, de la ora 12.00, în fața bustului poetului național Mihai Eminescu din Carei, va avea loc un scurt moment comemorativ, care va marca 135 de ani de la moartea acestuia.

Cei prezenți sunt invitați să depună o coroană sau o floare în memoria marelui poet sau chiar să recite o poezie din opera acestuia.

Mihai Eminescu a murit pe 15 iunie 1889, la vârsta de 39 de ani, „Luceafărul poeziei românești” fiind înmormântat la București, în Cimitirul Bellu.

 Bustul lui Mihai Eminescu s-a dezvelit la Carei într-o zi de 14 octombrie, sub binecuvântarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Bustul și soclul sunt realizate din bani privați, administrația locală neavând nicio contribuție. Nici măcar nu au binevoit să dea curs invitației de participare la aleasa adunare din data de 14 octombrie 2017 atunci când la Carei a avut loc cea mai amplă manifestare culturală din istoria județului.

Alese mulțumiri și considerație tuturor celor care  ne-au sprijinit în lupta pentru obținerea aprobării amplasării bustului românului absolut, Mihai Eminescu la Carei. Pentru că a fost o luptă de 3 ani de zile până să primim aprobarea amplasării bustului nepieritorului MIHAI EMINESCU la Carei.

Cu Mihai Eminescu în suflet rămânem mereu biruitori.

,,Bine ai venit în casa noastră,
Neamule, tu floarea mea albastră,,…

ing.Daniela Ciută,

Preşedinte ASTRA, Despărţământ Aurel Coza Carei

Lasati un comentariu