Tricolor românesc pentru Iancu de Hunedoara la Târgu Mureș

• publicat la: 30 iulie 2022
Tricolor românesc pentru Iancu de Hunedoara la Târgu Mureș

Mai există români la Târgu Mureș chiar dacă aceștia nu sunt  în conducerea primăriei. Un grup de români în frunte cu Dragoș Burghelia au pus tricolor românesc la bustul lui Iancu de Hunedoara dezvelit azi de primarul Soos Zoltan.

Urmare a atacurilor fără precedent la simbolurile  și identitatea națională, societatea civilă e cea care ia atitudine  și nu autoritățile sau organele competente.

La Târgu Mureș, primarul Soos Zoltan a dezvelit azi un bust al lui Iancu de Hunedoara pe care nu apare inscripționat numele său în limba română. Cu complicitatea tacită a guvernului Ciucă.

,,În cadrul evenimentului festiv, au participat reprezentanți ai autorităților locale, oameni de cultură, reprezentanți ai cultelor religioase dar și invitați din străinătate. Manifestarea s-a bucurat de prezența profesorului Martonyi János, fost ministru al Afacerilor de Externe al Ungariei,, scrie presa locală.

Ioan de Hunedoara este personajul istoric favorit al tuturor istoricilor, atât români cât și maghiari. Aproape că nu există carte de istorie despre Evul Mediu în care să nu se dedice cel puțin câteva pagini generalului și guvernatorului. A devenit o legendă în timpul vieții sale și un erou preferat al scriitorilor de balade, a declarat primarul Sóos Zoltán, în cadrul evenimentului, potrivit punctul.ro. Nimic despre faptul că numele lui Iancu de Hunedoara nu apasre în scriere românească!

Monumentul, realizat de sculptorul Bocskay Vince, a fost donat Municipiului Târgu Mureș de către Cercul de Profesori Batthyány, amplasamentul ales pentru acesta fiind incinta Cetății Medievale Târgu Mureș.

Rușinea administrației locale din Târgu Mureș a fost spălată de către Dragoș Burghelia, președintele asociației Dacii liberi și al Forumului românilor.

,,Am adus tricolorul pentru IANCU DE HUNEDOARA! Un gest de demnitate pentru simbolurile noastre!

Deși unii îl vor în orice limbă numai nu în Română, astăzi am depus o coroană tricolor și am fost singurii cu drapelul românesc la dezvelirea bustului  lui Iancu de Hunedoara la Târgu Mureș.
În toată țara este Iancu(Ioan) de Hunedoara dar la Târgu Mureș se dorește să fie Iohannes. Ei bine, am adus adevărul scris pe panglica tricolor și l-am omagiat așa cum se cuvine. Lider de oaste, apărător al creștinătății, Ioan Românul a salvat Europa din fața tăvălugului otoman și astăzi îl avem la Târgu Mureș, cu drapelul Românilor in față,, scrie Dragoș Burghelia pe pagina sa.
.
Luați exemplu și luați atitudine! A venit vremea să renunțăm la apatie și să fim vigilenți dacă vrem să avem ce lăsa moștenire copiilor noștri! 
.
Și Târgu Mureș este România iar Iancu de Hunedoara este român! Sunteți de acord cu noi domnule prim ministru Ciucă?
.
Buletin de Carei
.

 

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu