In memoria preotului şi filosofului Ioan Miclea

• publicat la: 21 aprilie 2012
In memoria preotului şi filosofului Ioan Miclea

Cu ocazia împlinirii a 110 ani de la naşterea preotului şi filosofului Ioan Miclea, vineri, începând cu ora 10.00, în sala festivă a Universităţii de Vest Vasile Goldiş  din Satu Mare a avut loc colocviul intitulat -110 ani , Teologul si filozoful Ioan Miclea.

La colocviu, care a fost moderat de directorul Direcţiei pentru Cultură Satu Mare, George Vulturescu, au participat conferenţiarul universitar dr. Claudiu Porumbăcean de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş- Filiala Satu Mare, profesorul universitar dr. Mircea Popa de la Universitatea Cluj Napoca, preotul dr. Ioan Mitrofan de la Centrul cultural Jacques Maritain din Blaj, profesorul universitar dr. Ion Buzaşi de la Universitatea -1 Decembrie 1918” Alba Iulia, profesorul universitar dr. Nicolae Iuga de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş – Filiala Baia Mare, istoricul Viorel Câmpean de la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, cele doua fiice ale preotului si membrii ai familiei. In prezenta a numerosi satmareni, oameni de cultura si studenti, cei prezenti au evocat figura preotului si filosofului Ioan Miclea.

Manifestările au continuat la ora 17.00, în satul natal al preotului şi filosofului Ioan Miclea, Racova, comuna Supur, unde a avut loc dezvelirea unei plăci memoriale la casa natală a acestuia. Cu aceeaşi ocazie, a avut loc lansarea pliantului „Ioan Miclea – 110 ani”, realizat de reprezentantul Direcţiei pentru Cultură Satu Mare, Gheorghe Toduţ.

La pliant au mai contribuit si Ioan Moldovan, George Vulturescu, Mois Ramona si Tatiana Vaida. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean, Universitatea de Vest Vasile Goldiş – Filiala Satu Mare, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului, Biblioteca Judeţeană şi Primăria Supur.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu