Adrian Bucureştean:Dezbateri constructive nu atacuri mincinoase

• publicat la: 30 mai 2012
Adrian Bucureştean:Dezbateri constructive nu atacuri mincinoase

Sunt Adrian Bucureştean şi candidez pentru funcţia de primar al municipiului Carei din partea USL.

Ţin să vă reamintesc că in ultimii şase ani am fost consilier in Consiliul Municipal Carei,având astfel acces la toate datele  şi informatiile legate de desfăşurarea activităţilor din administraţia locală careieană.

Am dorit o campanie curată, fără minciuni  şi fără jigniri, fiecare să-şi prezinte programul de campanie, în mod civilizat şi constructiv.

Port o campanie adresată tuturor careienilor,indiferent de etnie şi categorie socială şi asta datorită respectului pe care il port fiecărui locuitor al acestui oraş in care m-am născut.

Am decis să candidez pentru  fotoliul de primar şi datorită neregulilor pe care le intâlnesti  in activitatea executivului careiean,nereguli pe care le-am semnalat de-a lungul celor şase ani de mandat de consilier.

Campania mea nu este axată pe atacuri la persoană ci pe  soluţii şi respect faţă de careieni!  În urma atacurilor lansate la adresa mea şi a echipei USL,am decis  să aduc câteva precizări  celor interesaţi.

Este mai mult decât imoral să iţi faci campanie atacând  ‘unii consilieri” care au semnalat nereguli de-a lungul a 4 ani,nereguli pe care aceştia le doreau evitate .

Oameni buni ! Timp de 4 ani,Primarul şi cei  10 consilieri UDMR  au deţinut  majoritatea in Consiliul Local deci toate hotărârile au fost luate de către ei ,indiferent de pozitia celorlalţi !

Adică ai majoritate in Consiliu şi vii să te plângi la careieni că  „unii consilieri”  nu au aprobat toate  propunerile tale ? Când ai făcut tot ce ai vrut?

Atât colegii mei de partid,de alianţă, dar  şi oamenii de bun simţ şi oneşti din acest oraş   sunt jigniţi de comportamentul, vorbele şi atitudinea actualului primar. Pe lângă fapul că apeleză la discriminare etnică, işi arogă realizări care nu-i aparţin. Cum  să te lauzi  că vei avea şosea de ocolire a Careiului când aceste proiect are 0 % aportul tău ? !

Noi, consilierii PNL suntem prezentaţi ca fiind duşmanii Careiului ,fără însă a prezenta dovezi in acest sens.

Din totalul proiectelor doar  15% au fost nevotate de noi, iar eu, Adrian Bucureştean vă asigur că mare  parte din acestea sunt  cel puţin discutabile.

Careieni ! In luna iunie se implinesc 3 ani de când zile oraşului  nu se mai tin in august aşa cum era traditia,pe motiv că se vor incepe lucrările de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918.

Proiect cu care doar se laudă, dar in realitate nu există: Locuinte sociale, Atragerea investitorilor in oras.

De povestit nu e greu . Nicio familie nu s-a mutat in vreo casă sociala. Oare de ce?

Ne pleacă tinerii în alte orase, la muncă ,petrecând ore intregi pe drumul obositor al navetei, sau in alte ţări, rupându-se de familie şi de cei dragi.

Unde sunt investitorii?? Unde sunt locurile de muncă? Totul se reduce la nivel de promisiune! Se va realiza! Vi se  spune doar !

Acum 20 de ani cartierele MVI, MVII si Republicii arătau mai bine decât  acum.

Nu uitaţi domnule actual primar că ştim, deoarece noi acolo locuim.

Nu voi permite nimănui să spună, că acei consilieri care au votat impotriva primarului au votat impotriva careienilor!  Am votat impotriva ilegalităţii şi a deciziilor păguboase pentru oraş.

Unii consilieri  au reusit să dea informatii denaturate, generând panică in rândul cetatenilor, vă spune primarul actual ! Poate să răspundă oare  primarul ce neadevăr se găseşte in următoarele:

Datorii cu cifre exacte:

-credit BCR:  48.238.124.000 lei

-credit San Paolo:  18.962.620.000 lei

-credit CEC :  51. 201.340.000 lei

-credit BCR : 73 miliarde,din care deja utilizat 32.707.966.000 lei

-credit furnizor pentru noua primarie:  51. 527.290.000 lei

-facturi neachitate : 22 miliarde lei

Toate acestea,transformate în euro dau suma de 6 milioane de euro, sumă la care nu am adăugat dobânda !!!!!

Oameni buni: sunt careian şi-mi iubesc oraşul. Nu permit niciunei persoane să aducă deservicii oraşului meu natal,să ii ignore tradiţiile şi să il ingroape în datorii.

Careienii sunt oameni isteţi şi  indiferent de religie şi etnie îşi dau seama de cine ce interes are .

Careiul -Oraşul florilor nu mai are acoperire.Au fost distruse aceste simboluri.

S-au scos trandafirii, argumentându-se  că s-au intinerit spaţiile verzi, dar totul cu suma de  aproape 4 miliarde lei pentru straturi de câţiva metri.

Da, s-au asfaltat 32 de străzi  ale oraşului, lucru incontestabil, benefic pentru municipiul nostru, suntem de acord cu toţii!    Dar cu ce pret ?!!!

Am fost acuzaţi că nu am fost de acord cu acest proiect. Cum să nu fim? Este absurd !

Dar nu puteam accepta o licitaţie trucată,cu consecinţe penale.

Am dorit o campanie curată,constructivă dar de două săptămâni  observ cum inţepaţi şi rostiţi neadevăruri  in media scrisă şi audio.Am considerat ca e  momentul  să vă răspund la ele.

VĂ PROVOC la o dezbatere publică ,faţă în faţă,în faţa careienilor,in care să mă combateţi pentru cele afirmate ! E uşor să vorbesti singur şi să lansezi  atacuri la persoană fără să ai curajul să te confrunţi cu persoana pe care o ataci.

Vă aştept !

Careieni ,acum e momentul ! Votaţi SCHIMBAREA !

comentarii

de spic la 30 mai 2012 - 13:48

O tempora o mores!

Dar Dta Stimabile ce ai facut pana acum pentru acest oras. (Concret daca se poate)
Si era sa uit: Un Curriculum mai cu detalii?

de marinaru intristat la 30 mai 2012 - 13:56

Ai fo intrebat daca ai ceva articole publicatii carti manuale de specialitate
ceva care sa dovedeasca ca esti informatician de profesie…
asta nu a fo atac a fo dorinta de ati cunoaste
calitatile profesionale si nu bla bla politic
sint unii care scriu la manuale da nu le termina nici dupa pensie….

Dupa plagiaturile ma rog acuzatiile de copiat aduse la oameni mai mari
care au avut f tii si mai au am dorit si ioi informare…
Te rog sa ma scuzi considera ca nu au fost postate le declar nule
Esti lacrima cristi iarta-ma pe mine pacatosul de alegator
promit ca nu voi mai face….

de vot USL la 30 mai 2012 - 14:02

Bine spus Adrian !!!Au condus orasul de 20 de ani spre faliment iar averile lor cresc cu viteza luminii …

de mucalit la 30 mai 2012 - 14:21

Sa nu apara vreo MUSCA de undeva…….
Curat cinstit si sincer ,coane Fanica…………..
in rest , Bine Baiatu ,tu esti cel ales……………

de Mon ami Adi la 30 mai 2012 - 14:53

Raspunsul:

„Cherchez la femme”

de pusikat la 30 mai 2012 - 15:41

la biserica sau la impozite?

de serg.Pavaloaie la 30 mai 2012 - 16:23

Mai sunt 10 zile pana la data votarii.Eu sergentul Pavaloaie,cel „ce am stat de straja noaptea-n ploaie”(V.Alecsandri),va fac o propunere realista,atat pentru romani cat si pentru maghiari,pentru toti cei ce vor vota in data de 10 iunie 2012.Fiecare dintre voi sa stati de vorba cu prietenii,cu vecinii,cu rudele voastre,cu toti cei de buna credinta pentru a face MAREA SCHIMBARE.Cum se poate face aceasta ? In sectia de votare,atunci cand sunteti cu buletinul de vot fata-n fata,puneti stampila pe candidatul USL la functia de primar,tanarul si ambitiosul ADRIAN BUCURESTEAN si pe cel care este candidat la functia de presedinte al C.J. Satu Mare,la fel de tanar si ambitios-ADRIAN STEF,precum si pe lista cu candidatii de consilieri locali si judeteni USL.Veti spune ca fac propaganda pentru USL.Eu vad,de acolo de la Plevna,ca la Carei si in jud.SM,va fi o lupta electorala apriga intre USL si UDMR.Daca vrem o schimbare autentica,atunci,toti romanii si acei maghiari care au fost amagiti de „inteleapta guvernare” PDL-UDMR(care ne-a taiat salariile si ne-a redus pensiile),votati cu USL .Tineti minte vorbele prietenului nosstru armean,Varujan Vosganian,la Satu Mare,in zilele acestea ca „ORICE VOT DAT ALTCUIVA(oricarui partid n.n.)DECAT CANDIDATILOR USL,ESTE DAT UDMR-ului”.Sa va explic:toate partidele mici vor obtine si ele voturi,dar insuficiente pentru a accede in functiile pentru care candideaza.ATENTIE MARE:toate aceste voturi vor fi date la UDMR,deoarece este un singur tur !ACUM ESTE MOMENTUL sa facem MAREA SCHIMBARE !!!!!! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

de pisti la 30 mai 2012 - 18:30

nu te lasa adi ca te sustinem ca stim ca tu esti careian si nu furi de la careieni.

de careian la 30 mai 2012 - 18:52

Marea schimbare este Adrian Bucurestean?! Voi chiar il cunoasteti?! nu se poate pune semnul egalitatii intre tinerete si competenta, cum de multe ori s-a incercat pe acet site..O fi el tanar, dar numai competent nu e. A crescut sub ochii mei prin scolile careiene, iar ambitia si competitivitatea nu prea il caracteriza; nu mai vorbesc de resursele intelectuale, caci nu vreau sa ajung la jigniri. In fine, se pare ca atat poate USL-ul la Carei,desi sunt convins ca sunt persoane mult mai competente in sanul aliantei. votati-l prin prisma disensiunilor etnice, caci doar acestea vor fi atuurile lui !
Credeti ca alianta USL reprezinta MAREA SCHIMBARE? sunt doar doua partide care, fiecare au avut cate o guvernare la fel de rusinoasa ca a PDL-ului, sunt partide care au format si sustinut baronii locali (ma refer in special la PSD), care in antecamera alegerilor fac promisiuni desarte privind majorarea pensiilor si a salariilor . Cresterea salariilor din decembrie este pusa sub semnul intrebarii,iar daca ne gandim ca euro a crescut foarte mult odata cu intrarea guvernului „tanar si competent” in Palatul Victorie, 8% majorare reprezinta de fapt mai putin de jumatate..

de careian la 30 mai 2012 - 18:55

” ambitia si competitivitatea nu prea il caracterizau” , imi scer scuze pentru greseala de ortografie

de Csibi la 30 mai 2012 - 19:09

Mai careian da cum seamana la ele scrisul cu ..adevarul e… de la alt articiol de aici….mare e frica ca se va vede cine a avut dreptate ca nu se poate arata ca jeno nu are salar taiat…si tot trebe sa scrieti pe aici ca sa luati atentia de la asta si sa aduceti povesti cu victoria de la bucuresti cand pe victoria carei ati facut praf de tot!!!!cu tot alpolgarmester futbolist care vedem si ala ce valoare are…tulipan de sezon.

de marcel la 31 mai 2012 - 04:37

bine adi !fara discriminare !te sustinem !

de Radu la 31 mai 2012 - 09:34

Dorim un primar tanar,un om curat si un om care sa poarte un dialog cu toti careienii nu numai cu grupurile de interese din jurul actualului primar.Nu mai dorim discriminare si incitare la ura intre etnii.Sloganul UDMRului cum ca fiecare maghiar conteaza ne lezeaza sentimentele nostre patriotice.Doi primari maghiari si un slogan sovin nu sunt deloc potrivite pentru noi ,careienii.Si noi suntem mandri ca suntem romani asa cum maghiarii sunt mandri ca sunt maghiari.Ce e cu aceasta instigare etnica? Vrem si noi PROFESORI ROMANI la sectiile romana de la scoli si gradinite asa cum si ei au dreptul la invatamnt in limba lor!Instigare si ura este campania dusa de un primar expirat ,ancorat inca in vremurile grofilor pe care ii ridica in slavi desi au fost si alte personmalitati marcante care s-au nascut in Carei.Nu mai vrem sa ne intorcam in evul mediu ! Vrem dialog si dialog si iar dialor.Vrem locuri de munca pentru copii nostri romani care nu stiu ungureste dar au diplome valoroase si rezultate remarcabile in domeniile lor.Vrem chibzuinta si respect.Vrem ca banii orasului sa nu fie confundati cu averea personala.Lista rusinii este ceea cea pe care candideaza actualul primar.Lista grupului personal de interese.Vrem schimbare si o viata mai buna fara fantani arteziene dar cu castanii nostri seculari!Vream parcul nostru nu gradina de flori si cai.Vrem sa ne vina copii inapoi ,vrem scoli romanesti si respect intre etnii asa cum a fost si inainte sa vina el.Semanarea urii este doar paravanul pentru ascunderea escrocheriilor economice.Votez Adrian Bucurestean pentru schimbare!!!

de vajon ugyes? la 31 mai 2012 - 10:11

aia buni profeseaza la firme private, aia mai putin buni se inhaiteaza in politica si devin consilieri/primari. guristi, nu faptisti cu alte cuvinte

de Eugen la 31 mai 2012 - 10:32

Iar cei si mai buni falimenteaza 4 firme si ajung primari.Unde mai pui ca sunt scutiti si de la plata impozitelor…..

de kakastouni la 31 mai 2012 - 11:07

dar cei mai buni, miezul miezului miezului nu falimenteaza propriile firme niciodata, ca doar nu is prosti. sa vedem USL-ul cum va investi in oras. sa nu cumva sa plangem din cauza maretelor lor investitii.

de Viorel la 31 mai 2012 - 11:42

de 20 de ani udmrul conduce orasul spre prapastie si confunda banii orasului cu buzunarul lor.vedem ce este acum si nu ne place asa ca mai incercam si cu altii care nu au datorii si traiesc din banii lor nu din ai orasului.am citit ce datorii a facut jeno la fel ca la firmele lui falimentare pe care a fost nevoit sa le treaca pe numele copiilor la fel ca si casa ca sa nu o ia banca.acestea sunt realizarile de pana acum ale lor.vrem schimbare !!!!!!!

de Lis la 31 mai 2012 - 12:24

normal ca ii astepti la o discutie fata in fata. si poate le precizezi su firmele la care ai lucrat ca si informatician priceput ce esti. sau cum ai ajuns consilier la varsta de 26(?????!!!!!) de ani, cand alti tineri mult mai buni decat tine sunt batjocoriti.

de levi la 31 mai 2012 - 12:29

e batjocorit cel care fura si nu plateste datoriile si impozitele la oras…..la varsta primarului ar trebui sa fie mai intelept si sa dea un exemplu personal despre cum se traieste dar el da despre cum nu trebuie sa faci… dar e bine si asa.e si asta un exeplu,chiar daca negativ.

de scriitorudemanuale la 2 iunie 2012 - 04:34

¨Pe scurt, în CV-ul său, Baba susţine că ar fi scris o carte, „Politici publice” (acesta este titlul exact, fără nicio altă adăugire), care nu poate fi găsită nicăieri, în nici o bibliotecă. Aici,’ trebuie subliniat faptul că orice carte care este tipărită în România trebuie trimisă la Biblioteca Academiei, care o distribuie şi către alte biblioteci. Am căutat cartea, dar ea nu există nici la Academie, nici la Biblioteca Naţională, nici la BCU Cluj.¨

Exista asemenea prof si la Carei?
Care scriu la manuale ce nu exista ?

de Dear Adi la 2 iunie 2012 - 04:37

I-mi pare ca sint niste MUSTE (MUSCA) ?

de S-auCumparatPozitii la 7 iunie 2012 - 06:41

Ati vindut
pozitii pe liste?
Voi cinstitilor
curatilor
CuratMurdar

Lasati un comentariu