Palme pe obrazul românilor din Carei în ajunul Floriilor

• publicat la: 29 aprilie 2024
Palme pe obrazul românilor din Carei în ajunul Floriilor

Românii au sărbătorit  duminică 28 aprilie 2024, Floriile, adică Intrarea Domnului în Ierusalim. În Ajun de Florii, românii din Carei au avut parte de 2 expoziții distincte ale unor fotografi maghiari, de o paradă a motociciștilor  în fața Monumentului Ostașului Român, de flori scoase din roduri centrale, cu alte cuvinte, de NIMIC ROMÂNESC.

A devenit deja  o tradiție pentru conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei ca să provoace și să umilească românii în pragul sărbătorilor lor.

Anul trecut, nici în Săptămâna Patimilor nu au fost  lăsați românii să își pregătească sufletul pentru sărbătoarea Învierii Domnului astfel că primarul evazionist, șef la UDMR Carei, a organizat taman atunci un circ  dezgustător cu ajutorul președintei Ungariei la dezvelirea unui grup statuar care nu avea niciun aviz legal. Discursul unui președinte de stat nu a fost tradus în limba oficială a țării în care se afla, România.

Reprezentanții etnicilor maghiari din Carei nu au nici cea mai mică considerație față de ceea ce presupune respect reciproc și bună conviețuire. Ei se cred mereu îndreptățiți să primească mai mult decât alții, să aibă parte de favoruri nu de drepturi egale cu românii. Guvernul Ciolacu nu are nimic împotrivă și le permite comportamentul discriminatoriu.

Pentru conducerea Primăriei Carei românii sunt buni la plătit taxe și impozite. Niciun spectacol identitar nu este organizat cu sprijinul primăriei așa cum se procedează în cazul etnicilor maghiari care au parte de manifestări pe bandă rulantă. Mai mult, în anii electorali, în perioada premergătoare datei alegerilor, primarul evazionist, curator al biserica reformată, se înghesuie  în primul rând la bisericile românești. Și nu pentru a le acorda sprijin financiar cum procedează cu cele neromânești.

S-au vandalizat crucile de la căpătâiul eroilor români îngropați în cimitirul central iar pe poarta de intrare din cimitir către acele morminte nu există decât o placă cu anunțuri în limba maghiară. Pe clădirea primăriei sunt plăci negre în locul celor oficiale iar copiii românilor  nu au acces la învățământ în limba maternă care e și oficială la toate specializările de la școlile profesionale la care au acces minoritarii. Ajunge să ne uităm la proporția de români angajați în primărie și instituțiile adiacente și avem situația clară a ce presupune să fii român la Carei.

Sărbători Fericite dragi români!

Buletin de Carei

comentarii

de Dragos Șerban POPOVICI la 2 mai 2024 - 12:57

CURIND VA EXPLODA MĂMĂLIGA ROMÂNEASCĂ
ORICE DICTATURĂ ARE UN ÎNCEPUT ȘI UN SFÎRȘIT
NIHIL SINE DEO = NIMIC FARA DUMNEZEU

Lasati un comentariu