Lansarea candidaților liberali de la Carei. Steagurile tricolore au deranjat trimișii UDMR-ului

• publicat la: 29 aprilie 2024
Lansarea candidaților liberali de la Carei. Steagurile tricolore au deranjat trimișii UDMR-ului

Într-un cadru festiv din care  nu au lipsit steagurile tricolore românești, PNL şi-a lansat duminică, 28 aprilie 2024, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei, candidaţii la Primăria şi Consiliul Local Carei precum și la președinția Consiliului Județean.

Liberalii au readus în spațiul public careian drapelul tricolor uriaș cu care începeau manifestările din anii trecuți de la Ziua Drapelului.

A fost prezentă toată conducerea județeană a PNL Satu Mare, primarii liberali din tot județul în frunte cu deputatul Adrian Cozma.

De la sediul filialei careiene s-a pornit în grup către Monumentul Ostașului Român, un simbol al eliberării orașului în 1944.

Liberalii, în frunte cu candidatul la preşedinţie Consiliului Judeţean Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, candidatul PNL la funcţia de primar al Careiului, Adrian Nemeş, candidaţii la Consiliul Local Carei, au străbătut centrul Careiului la ceas de sărbătoare, duminică fiind și ziua de Florii. PNL este singurul partid care și-a lansat în public candidații, oricine fiind binevenit la locul desfășurării lansării.

GALERIE FOTO

Lansarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României. Pe scena amenajată lângă Monumentul Ostașului Român a urcat deputatul Adrian Cozma care l-a invitat alături pe  candidatul la funcţia de primar al Careiului, Adrian Nemeş și pe candidaţii la Consiliul Local Carei şi primari liberali din judeţul Satu Mare.

Tânărul candidat Adrian Nemeş a făcut o scurtă prezentare a sa, a specificat că a intrat de patru ani în politică şi dorește să se implice în revigorarea orașului a cărui populație scade pe an ce trece. A menționat și faptul că a dorit o colaborare cu celelalte partide pentru un candidat comun dar …politica e tot  politică și alții nu au dorit unitate.

Adrian Nemes a confirmat faptul că populatia Careiului a ajuns sub cifra de 19 mii locuitori, că e nevoie de  adoptarea unui Plan Urbanistic General actualizat, acordarea de terenuri tinerilor până în 35 de ani pentru a-şi construi case, lupta cu traficul şi consumul de droguri şi o curăţenie mai eficientă în Carei, parte dintre acestea fiind solicitate de-a lungul ultimilor 12 ani de către liberalii careieni.

Deputatul Adrian Cozma a arătat că alegerea locaţiei lângă monumentul careian  nu a fost deloc  întâmplătoare, „jertfa eroilor făcând posibil ca noi astăzi să fim liberi”.

A fost singurul candidat care a spus cu subiect și predicat despre problemele cu care se confruntă careienii, în special românii din Carei care sunt discriminați de  o administrație exclusiv UDMR.

Deputatul Cozma  nu s-a sfiit să facă referire  la amplasarea statuii politicianului maghiar Kolcsey în fața primăriei și scrijelirea versurilor din imnul Ungariei dar nu a uitat nici de faptul că pe clădirea primăriei nu există plăci oficiale cu simbol național ci doar unele negre.

„Am venit să spunem clar şi apăsat: Careiul a fost, va fi şi rămâne pământ românesc”, a declarat Adrian Cozma.

Discursul deputatului Adrian Cozma a fost monitorizat atent de consilierul și finul primarului udemerist care l-a supus criticilor ,, discurs în stilul caracteristic al deputatului Cozma, cu accentuarea românismului şi obişnuitele sale atacuri la preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba,,.

Pentru cei care nu înțeleg ,,grija,, consilierului aservit față de imaginea  lui Pataki Csaba, alt discriminator de români, le amintim că Pataki este verișor cu Jeno Kovacs deci la UDMR se dansează în familie.

Vremea  însorită și caldă a atras un public numeros căruia  i-au fost prezentați candidații la Consiliul Local Carei:

  1. NEMEȘ GHIȚĂ-ADRIAN

  2. CARAMBA MARCEL

  3. SORIAN VALENTIN – SERGIU

  4. APOSTOL RAMONA – STELA

  5. SUPURAN BOGDAN

  6. TIMOC TITEL – ANDREI

  7. GHIULAI ADRIAN – MARCEL

  8. MUREȘAN RAUL – IOAN

  9. CHIOREAN CIPRIAN – IOAN

10     LAZĂR       MARIANA – ANDALUZIA

11     DOHAN    MIRCEA

12     BUCUREȘTEAN         ADRIAN

13     FERARU    EUSEBIA-LIA-DOINA

14     MARAN    SAMUIEL – NICUȘOR

15     DÉNEȘ      MARIUS – ADRIAN

16     SFÎRA        ELENA – FLORICA

17     PANIC       SILVIA – ISABELLA – MARIA

18     ERDEI – VÖRÖȘ         ADRIANA – NICOLETA

19     POP  CIPRIAN

20     GHIC         NICOLAE

21     BERCHEȘ   LOREDANA-FLORENTINA

22     OFRIM      VASILE – RAREȘ

23     ANCUȚA    SIMONA – ANITA

24     STAN         TRAIAN

Un recital de pricesne și cântece populare tradiționale a încheiat lansarea candidaților liberali de la Carei. Soții Nemeș au venit special din Maramureș pentru a susține prin cântec candidatura la Primăria Carei a liberalului Adrian Nemeș.








 

Lasati un comentariu