Noul Inspector General la învăţământ este Mariana Roman

• publicat la: 21 iunie 2012
Noul Inspector General la învăţământ este Mariana Roman

UPDATE:h15,00

Mariana Roman a fost numită inspector şcolar general al ISJ Satu Mare. La conducerea Casei Corpului Didactic a fost numit Ioan Viman, directorul Şcolii Lucian Blaga.

Numirea a venit miercuri seara pe fax la inspectorat. Instalarea în funcţie a celor doi sefi a avut loc joi, ora 13,00, in prezenta prefectului Eugeniu Avram, deputatul Viorel Buda, presedintele ales al Consiliului Judetean Adrian Stef, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare Mircea Govor, fosti sefi, angajatii celor doua institutii, cadre profesorale si altii.

Evenimentul a fost deschis de catre Prefectului Judetului Eugeniu Avram care a dat citire ordinelor prin care Gigel Buth, inspectorul general ISJ si Sanda Neste, directoarea Casei Corpului Didactic au fost revocati si ordinele prin care au fost numiti la conducerea celor doua institutii Mariana Roman la ISJ si Ioan Viman la Casa Corpului Didactic.

Au luat cuvântul rand pe rând cei demisi si cei numiti cu toţii subliniind in discursul lor importanta colaborării dintre colegi. Mariana Roman a precizat in alocutiunea sa faptul că se bucură de increderea acordată si isi doreste să muncească impreună cu ceilalţi colegi  pentru un progres in domeniu.

“Deocamdată sunt prioritare examenele, suntem în plin examen de bacalaureat, de luni începe examenul de evaluare naţională şi prioritar sunt aceste examene. Vrem să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Vom respecta metodologia, procedurile, stabilite de minister, astfel încăt elevilor să le fie asigurate condiţiile necesare pe durata desfăşurării examenelor. Uşa v-a fi deschisă şi sper aşa cum am spus şi mai înainte intr-o colaborare foarte bună cu autorităţile locale, cu toţi factori interesaţi în educaţie, pentru că aşa cum am spus a fi împreună este un început, a continua împreună este un progres, iar a lucra împreună este un succes, şi sper intr-o conlucrare foarte bună cu toţi!” a declarat Mariana Roman, inspector general şcolar ISJ Satu Mare.

Ioan Viman a declarat faptul că isi doreste foarte mult ca institutia pe care o conduce să isi indeplinească toate scopurile propuse cu brio.

“Începând de astăzi îmi propun să dezvolt această instituţie şi mai ales scopurile ei, anume scopul de a forma şi perfecţiona cadre didactice şi nu numai, toate persoanele care lucrează în sistemul de învătământ. Având în vedere faptul că în sistemul de învătământ lucrează foarte mulţi oameni şi mai ales dinamica acestui sistem, nevoia permanentă de perfecţionare profesională şi de corectare le ceea ce este nou în societate  şi mai ales în sistemul educaţional, nevoia conectării sistemului românesc la învătământul european, Casa Corpului Didactic are multe de făcut, este o instituţie care este probabil mai puţin vizibilă, nu este o instituţie cu foarte mulţi angajaţi, dar să stiţi că este o instituţie cu un rol extraordinar în rândul cadrelor didactice şi în sistemul de învătământ. Eu vreau să realizez scopurile acestei instituţii şi să progresăm în ceea ce înseamnă formare profesională, perfecţionarea pregătirii şi încă o dată conectarea la nou a cadrelor didactice” a declarat Ioan Viman, noul director al Casei Corpului Didactic.

Presedintele ales al Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef si vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor i-au asigurat pe cei din sală de tot sprijinul lor pentru demararea proiectelor si continuarea celor incepute pentru progresul educatiei in favoarea copiilor care nu trebuie sa sufere din cauza culorii politice a primarului din localitatea in care invata.

Deputatul Viorel Buda a subliniat importanta unităţii si bunei conlucrări pentru cei care sunt in sistem dar si pentru cei care vor veni.

Astăzi,de  la ora 13,00 va avea loc instalarea in funcţie a noului Inspector General al Inspectoratului Judeţean  Satu Mare.

Mariana Roman, inspector școlar învățământ profesional și tehnic va prelua funcţia de Inspector general dela Gigel Buth, demis ieri  din funcție.

Vom reveni cu detalii.

Lasati un comentariu