Activitate bogată la Liceul de Arte „Aurel Popp”

• publicat la: 4 noiembrie 2013
Activitate bogată la Liceul de Arte „Aurel Popp”

Doamna director Corina Chindriş ne informează că în cadrul Liceului de Arte „Aurel Popp”Satu Mare se desfăşoară o bogată activitate instructiv-educativă dar şi administrativă.

In cursul anul scolar 2013-2014  se derulează un proiect Comenius mai deosebit datorită venirii pe tot parcusului anului scolar a unui asistent Comenius, este vorba despre  studenta Juli Westerlund  de la arte plastice   din Finlanda. Ea va desfăşura  o paletă largă de activităţi: workshopuri, conferinte, dezbateri, vizionări de filme, un schimb de experienţă   benefic bilateral.

De asemenea se pot  evidentia si alte activităţi desfăşurate pe latura vocatională la Liceul de Arte   atât la catedra muzică cât si la cea de arte plastice.

La catedra muzică  eleva din clasa IX-a Stier Alexa-Dorottya clasa doamnei profesor Manfredi Annamaria  este câştigătoarea Bursei Silvestri, reprezentând 1 an de studiu (2013-2014) la Şcoala Erskine Stewart’s Melville în Edinburgh, Scoţia.

Bursa “Silvestri” a fost fondată de către pianista Anda Anastasescu, în colaborare cu Pocklington School (York) și Stewart’s Melville and Mary Erskine School (Edinburgh) si ofera unui muzician tanar exceptional, de nationalitate romana, sansa de a studia cu muzicieni celebrii. Inedit este faptul ca o eleva a liceului nostru beneficiaza de aceasta bursa exact cand se implinesc 100 de ani de la nasterea geniului muzical Constantin Silvestri. Acest tip de cursuri se desfasoara la Scoala Erskine-Stewart’s Melville de 12 ani.

Bursa ofera o oportunitate unica nu numai pentru a dezvolta si extinde cunostintele muzicale ci si imbunatatirea cunostintelor de limba engleza si cunoasterea unei alte culturi din Europa.

Din punct de vedere financiar toate cheltuielile sunt incluse si acopera taxele de scolarizare, cazarea, zborurile dinspre si catre Romania si alte cheltuieli legate de procurarea materialelor muzicale.

Rezultatele frumoase se datoreaza muncii corpului profesoral de elita din acest liceu de prestigiu. Elevii de la Liceul de Arte „Aurel Popp”care au încheiat ciclul liceal reusesc cu succes cerinţelor la admiterea în Facultățile de Muzică si Facultatile de Arte Plastice sau Arhitectura din tara dar si din străinătate.

Pe latura administrativa activitatea este in plină derulare. Din 3 noiembrie  activitatea ciclului liceal se va derula in cladirea proaspăt igienizată si reparată, care este de fapt sediul istoric al Liceului de Arte „Aurel Popp”, imobil situat pe strada Jean Calvin langa fostul cinematograf „Victoria”. Cu acest prilej aducem alese mulţumiri Primăriei municipiului Satu Mare.

Lasati un comentariu