Săptămâna Francofoniei

• publicat la: 19 March 2017
Săptămâna Francofoniei

Biblioteca Județeană Satu Mare, în parteneriat cu Liceul de Arte „Aurel Popp” și Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade”, organizează în perioada 20-24 martie o serie de activități reunite sub genericul „Săptămâna francofoniei”, pentru a marca Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită în fiecare an la data de 20 martie.

În decursul acestei perioade vor fi organizate expoziții tematice de carte la, Secția de împrumut pentru copii, Filiala nr. 1 și Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”. Cadrele didactice și elevii pasionați de limba și cultura franceză sunt invitați să viziteze Biblioteca Județeană Satu Mare și să împrumute cărți sau alte publicații tipărite în limba lui Balzac.

În acest context, joi, 23 martie, cu începere de la ora 1300, Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” va găzdui colocviul intitulat „J’aime la France”, derulat la inițiativa d-nei bibliotecar Maria Rusu, cu participarea unui grup de elevi din mai multe clase de la Liceul de Arte „Aurel Popp”, în coordonarea doamnelor prof. Pereș Laura și Berciu Lola.

Săptămâna francofoniei la Biblioteca Județeană Satu Mare se va încheia vineri, 24 martie, cu o activitate derulată în cadrul Filialei nr. 1, participanți fiind de această dată elevi ai Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade”, întrumați de d-na prof. Ghirasin Marina.

În acest fel, instituția cărții își propune să promoveze ideile, valorile și simbolurile culturii franceze și să stimuleze dialogul și schimbul de idei dintre cultura română și cea franceză.

 

Lasati un comentariu