Prima victimă la Carei. A murit după ce i-au îngheţat picioarele

• publicat la: 9 ianuarie 2017
Prima victimă la Carei. A murit după ce i-au îngheţat picioarele

Vă supuneam  atenţiei în data de 28 decembrie cazul unei femei în vârstă care a ajuns la Spitalul Municipal Carei cu picioarele degerate în urma frigului din locuinţa sa din blocul Primăriei Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/a-inghetat-de-craciun-in-blocul-primariei-carei.html

După vizita noastră la Spital, femeia a fost mutată la secţia de chirurgie  unde se punea la un moment dat problema amputării picioarelor îngheţate. Complicaţiile survenite au dus la decesul acestei persoane ajunse între timp la Reanimare.

În situaţia ei se mai află şi alte persoane din Carei, vârstnici care nu au  lemne de foc iar alţii care nu au locuinţă şi  se mută dintr-un loc în altul în funcţie de mărinimia persoanelor dispuse să îi ajute.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 9 ianuarie 2017 - 20:41

Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace. R.I.P.

https://www.facebook.com/marieshoria/posts/1291642620897974

de Horia Mărieș la 9 ianuarie 2017 - 22:11

Femeia era foarte săracă (n-avea pensie), era bolnavă (surdă și retardată), etc. Probabil că se incălzea cu un reșou sau radiator electric, probabil că nu și-a mai putut plăti factura iar Electrica a debranșat-o pentru neplata facturii și femeia a înghețat (degerat).
Atenție, nota bene, am scris „probabil”. Adică am emis niște deducții logice, n-am de unde să știu situația de fapt.

Dar, dacă era si retardata psihic, este o crimă faptul că cei de Biroul de Protectie Sociala al Primariei Mun. Carei au lasat-o acolo. Punct. O crimă care are ca urmare pană la urmă decesul unui om, indiferent cât de csoró ar fost acela, trebuie să fie pedepsită cu închisoarea. Mai precis, cei care au cunoscut situația femeii și au stat cu bratele incrucișate, n-au internat-o intr-un cămin de bătrãni, sunt iresponsabili, și trebuie să plătească, de la opincă până la vladică, cu inchisoarea.
Punct.

Tetszik érteni???
Organele: Procuratura, Poliția Judiciară din Carei, se aude?
Se autosesizează cineva, sau se trece totul la „pierderi”?

de Buletin de Carei la 9 ianuarie 2017 - 22:22

Persoana în cauză avea şi pensie şi ajutor social după cum ne-a declarat la vizita la spital din data de 28 decembrie doar că fiind bolnavă nu a reuşit să se deplaseze la poştă să îşi ridice pensia şi nici să îşi facă foc în sobă. În acel bloc de locuinţe mai sunt şi alte cazuri de bătrâni care nu se pot deplasa şi totuşi nu sunt internaţi la căminul de bătrâni, actualul centru Alexandru. La parterul blocului primăriei, un bărbat în scaun cu rotile are grijă de o femeie corpolentă care este paralizată. Acestea sunt cazurile sociale adevărate.
http://www.buletindecarei.ro/2014/12/primul-beneficiar-al-apelului-umanitar.html

de Horia Mărieș la 9 ianuarie 2017 - 22:27

@BdeC

Bun. Mulțumesc pentru completări. Eu am scris o Nota Bene referitoare la cuvântul „probabil”.

Totuși, cum stăm cu cei care freacă menta pe la Biroul de Protectie Socială al Primăriei Carei și cu șefuții lor?
Nu credeți că ar trebui ca cineva să-i tragă la răspundere (chiar penală, dacă e cazul)?
Eu unul cred că da și aștept să fiu contrazis vehement.
Dar doar cu argumente logice.

de betting la 10 ianuarie 2017 - 15:08

cunosc cazul unei tinere cu patru prunci care nu are locuinta si sta in chirie pe care o plateste din alocatia celor mici,este posibil ca proprietarul sa o evacueze in toiul iernii pentru ca nu mai poate face fata cheltuielilor, ce face primaria in acest caz? Asteapta sa gaseasca morti si inghetati pe strada patru copilasi cu varste intre unu si cinci ani? Are cerere depusa pentru locuinta anl de nu stiu cati ani,dar romanii nu au prioritate acolo…nici macar de locuinta sociala nu poate sa fie vorba pentru ca acolo sunt abonati rromii …atunci ce-i de facut, asteptam sa citim in presa ca o mama a fost gasita decedata in strada din cauza gerului alaturi de cei patru copilasi? ..se implica cineva din primaria aia, sau o fac numai cand cersesc voturi in preajma alegerilor?

de Horia Mărieș la 11 ianuarie 2017 - 06:30

Chiar așa?
Unii văd mereu un alt film chiar dacă au loc în aceeași sală de cinema.
Or fi chiori.

„Nimeni n-a murit din cauza hipotermiei în judeţul Satu Mare. (…) Careianul / 11 ore ago / (…) De asemenea, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, prin directorul executiv Marius Meghişan a informat privind situaţia cazurilor de deces din ultima perioadă, menţionând că situaţiile vehiculate în mass-media nu au fost confirmate ca şi decese survenite în urma unor hipotermii.”

de Horia Mărieș la 11 ianuarie 2017 - 09:55

Vă garantez eu: La București „n-a dat bine” de loc. De data asta mincinoșii nu sunt la București ci la Satu Mare!

„OPINIE. Politicienii cosmetizează și moartea în Satu Mare?

Prefectura Satu Mare
IANUARIE 10, 2017

În județul Satu Mare s-a ajuns ca politicienii să încerce să cosmetizeze și moartea, doar pentru a da bine la București. În ultima videoconferință a prefectului Radu Bud, acesta a raportat către Guvern că în județul Satu Mare nu există probleme deosebite provocate de temperaturile extreme.

S-a ajuns ca să fie negate inclusiv morțile cauzate de ger. Nu că Instituția Prefectului ar fi vinovată, ci pur si simplu pentru a da bine la Capitală. Vezi, Doamne, Prefectura și-a făcut treaba.

O femeie ar fi murit din cauza degerăturilor cauzate de frig în 3 ianuarie, iar o alta a murit în 7 ianuarie tot din cauza temperaturilor scăzute. Oficialii Direcției de Sănătate Publică, prin directorul Marius Meghișan, economist la origine, numit politic, a concluzionat, fără să aibă raportul medico-legal (!) că acele morți nu se confirmă a fi cauzate de frig. Ci, ca să vezi, de stop cardio-respirator. Pe ce bază, fără raportul medico-legal?! Fractură de logică elementară.

Domnilor, medicii, adică specialiștii, au confirmat cauzalitatea deceselor, ca fiind induse de frig, iar ca finalitate și fatalitatate a survenit stopul cardio-respirator. Doar niște politruci infirmă, fără aparent temei, aceste cauze confirmate de specialiști.

”Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, prin directorul executiv Marius Meghişan a informat privind situaţia cazurilor de deces din ultima perioadă, menţionând că situaţiile vehiculate în mass-media nu au fost confirmate ca şi decese survenite în urma unor hipotermii”, ne informează Instituția Prefectului.

Cine combate raportul medicilor?! Niște membri de partid. De ce? Ca să dea bine la București?!

În cine să mai credem, stimați sătmăreni?! În niște medici și organe judiciare care confirmă decesul provocat de temperaturile scăzute sau în politicieni?”

Lasati un comentariu