Piaţă in MV I ?

• publicat la: 4 iunie 2010
Piaţă  in  MV I ?

In cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din 31 mai a c   s-a  luat in discuţie şi oportunitatea acordării autorizaţiei de construcţie pentru o  piaţă agroalimentară  de cartier , pe terenul deţinut de Lenn Iosif.

Terenul deţinut de Lenn Iosif revine din nou in actualitate, de această dată ca posibilă locaţie pentru o piaţă de cartier.

In urmă cu câţiva ani, acest teren de pe strada Crinului din cartierul MV I a fost propus ca posibilă locaţie pentru construcţia unui bloc ANL . Deoarece părţile nu au ajuns la un acord , locaţia blocului ANL a fost mutată in apropierea  Spitalului Municipal.

Acum , proprietarul terenului, d-l Lenn Iosif doreşte să valorifice potenţialul locaţiei acestuia şi să realizeze o piaţă de agroalimentara .

Datorită condiţiilor dificile, precare  de trafic in zonă şi a situării terenului la marginea unui cartier de locuinţe, primarul Kovacs Eugen cere consiliului  o dezbatere publică pe această temă .Consilierul Ciută Ilie   propune  ca această dezbatere să fie anunţată din timp, mediatizată şi postată  pe site-ul primăriei intr-un loc vizibil şi uşor accesibil pentru a nu se repeta situaţia dela dezbaterea publică  pe tema stabilirii rutei de aprovizionare pentru Kaufland când nici cei vizaţi nu ştiau de aceasta.

Problema traficului in această zonă a fost ridicată şi de consilierul Adrian Bucureştean , care face parte şi din comisia rutieră.

Drumurile din cartier sunt destul de inguste, nu au fost concepute pentru  un astfel de trafic şi apoi  va mai interveni  problema parcărilor şi mai ales a fluidificării traficului in zonă, deoarece nici străzile din apropiere nu dispun de dimensiuni generoase pentru a putea prelua din traficul ce se prevede a se desfăşura in cazul finalizării investiţiei .

Primarul Kovacs a adus la cunoştinţa consilierilor că această problemă  va constitui tema şedinţei extraordinare ce va avea loc in data de 15 iunie .

Dacă şi această dezbatere va avea soarta celei pentru Kaufland,  e păcat de timpul pierdut de participanţi şi mai ales de speranţele locuitorilor care vor fi direct afectaţi .Marele perdant va fi insă Primăria- organizatorul acestor dezbateri- care daca va continua să nu ţină seama de rezultatul unei dezbateri publice, işi va pierde credibilitatea.

Menţionez că la dezbaterea publică având ca subiect ruta de aprovizionare pentru Kaufland nu s-a ţinut seama de nicio doleanţă a locuitorilor ce vor suporta consecinţele stabilirii traseului de aprovizionare .

Astfel, camioanele de mare tonaj ce vor efectua aprovizionarea magazinului vor intoarce la nici 6 metri de uşa de intrare a unui bloc de locuinţe şi vor tranzita strada Albinelor care nu are terasamentul adecvat suportării acestor mijloace de transport de mare tonaj.

Daniela Ciută

comentarii

de daciafan la 4 iunie 2010 - 11:01

daca se infiinteaza un reprezentant al locuitorilor din zona vizata, cu o lista veridica cuprinzand 50-70 de semnaturi la usa primarului, va fi luat in seama
pentru asta este nevoie de organizare

de str. Albinelor la 4 iunie 2010 - 11:44

sa o crezi tu; da noi n-am facut o lista, ce crezi si am fost la sedinta din 6 mai si acolo o dat lista cu 82 de semnaturi la primar; cred ca si acuma ride de noi ca suntem prosti si neo putut pacali.bine ca el o luat comisionu si de la proiectant si dela tarr

de Gabi la 6 iunie 2010 - 16:54

Bravo domnule Ciuta,ma bucur ca mai este cineva care sa-l traga de manecuta pe d-l primar care nu tine cont de vointa cetatenilor.Locuiesc pe str. Abinelor si nu as vrea sa dau in judecata primaria pentru zgomotul masinilor privind aprovozionarea de la Kaufland!Mie cine o sa-mi plateasca sanatatea?In orasele mari care se respecta si isi respecta cetatenii,aceste magazine se construiesc in afara lor!(tocmai pentru a nu perturba linistea publica).Pe noi u ne-a intrebat nimeni,hotararea era deja luata cand au venit cei de la primarie,cum face d-l Basescu,asa face si d-l Kovacs.!Domnule primar nu trebuie sa copiezi tot ce fac alesii de sus!O!Am uitat ca sunteti la guvernare,scuze!

de da la 10 iunie 2010 - 11:50

La KOVACS ..SPAGA CONTEAZA NU CE VOR CETATENI…..iar dom. CIUTA….de ce cand sant alegeri nu candideaza din partea PNL..PSD PDL….un singur candidat inca nu vati invatat mint TOTI ROMANI cum vreti sa castigati cand noi ne batem intre noi si ei merg pe unnu singur nu CONTEAZA CINE E SA FIE DE OAMYEINK…..iar piata va fi dechisa ca sa dat spaga la consilieri ….udmr psd..

de Gabi D la 25 iunie 2010 - 20:00

Asa e,, de da ” a punctat bine,are dreptate!In special chestia cu votatul!

Lasati un comentariu