Scade numărul careienilor

• publicat la: 14 noiembrie 2011
Scade numărul careienilor

Potrivit datelor centralizate în urma recensământului efectuat la sfârşitul lunii octombrie,populaţia oraşului Carei nu mai atinge pragul de 20.000 de locuitori.

Scăderea populaţiei este o consecinţă atât a natalităţii reduse cât şi a plecării careienilor în străinătate.

„În urma datelor colectate de la recenzori,s-a stabilit că numărul careienilor este de   19.767 ,faţă de 23.260 cât era la ultimul recensământ” a declarat pentru Buletin de Carei ,Clara Sroth,secretarul Primăriei Carei.

Dintre aceştia,un număr de 10.600 sunt maghiari ,8.155 sunt români,rromi sunt 453 iar germani s-au declarat 464.

85 de persoane sunt de alte naţionalităţi.

După apartenenţa religioasă a celor recenzaţi,7.537 sunt romano-catolici,6.750 sunt ortodocşi,4.148 sunt reformaţi iar 1.265 sunt greco-catolici.

Având în vedere că majoritatea recenzorilor au optat pentru trecerea ulterioară a codificărilor aferente declaraţiilor persoanelor recenzate,(adică codul alocat religiei sau naţionalităţii sau limbii materne,etc.),cei care doresc  să verifice dacă acestea corespund  realităţii, o pot face până în data de 25 noiembrie,la sediul Primăriei Carei.

redactia

comentarii

de adi la 16 noiembrie 2011 - 20:19

ce sa mai faca in carei?

sa lucreze la fabrica de papuci in valea lui mihai pe 5 milioane?
la cum se dezvolta orasul si ce saracie lucie e in acest oras in 10
ani vom fi o comuna….
cred ca asta se si vrea

comuna cu semafor si sens giratoriu

de IO mircea la 17 noiembrie 2011 - 11:03

Macar nu o sa fie atatia angajati la primarie si o gramada de consilieri.

de ferike la 17 noiembrie 2011 - 12:39

am auzit ca se plimba curtea de conturi pe coridoarele din primarie da nu ca sa caute nereguli ca altceva tot nu gasesc,asta daca vor sa caute,ci ca sa adune tainul pentru sarbatorile ce bat la usa.Basescule,la unguri ai interzis cu DNAul?astia pot fura cat si cum vor?

de statistic la 12 decembrie 2011 - 04:39

adica din cei 464 germani s-a ales viceprimar de catre maghiarii majoritari care culmea au votat tot svabii care altfel nu faceau 4 consilieri.oricum socotim,cei 464 nu puteau sa scoata singuri 4 consilieri daca nu votau maghiarii pentru ei.
cei 453 de rromi au un reprezentant la primarie platit domneste,pe fostul coleg de partid a viceprimarului.romanii,care depasesc 8 mii nu au nici viceprimar nici vreun reprezentant in primarie ! cine pe cine discrimineaza?
popa tokes cu kovacs sfideaza romanii prin atitudinea lor si fac gargara pentru drepturi.primaru udmrist nu angajeaza romani in primarie pe motiv ca nu cunosc limba maghiara,culmea intr-un stat romanesc. statistic,a doua etnie din oras este ignorata si discriminata! pe cand un reprezentant al romanilor si in primarie?

Lasati un comentariu