Primăriile sătmărene expun produse tradiţionale la Sărbătoarea Judeţului,manifestare unică în România

• publicat la: 24 iunie 2013
Primăriile sătmărene expun produse tradiţionale la Sărbătoarea Judeţului,manifestare unică în România

Ziua  Judetului Satu Mare,prima manifestare de acest gen din România a coincis si cu sărbătoarea Rusaliilor,a naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi a Sânzienelor. Dacă  ziua de sâmbătă a fost afectată de ploaia cu gheaţă din cursul după amiezii,duminica de Rusalii a scos din casă numeroşi vizitatori veniti din toate colţurile judeţului.

In sensul giratoriu din centrul municipiului reşedinţă, au fost amplasate 65 de căsuțe, unde toate primăriile din județ și-au expus produsele specifice.

La acest eveniment  a fost prezentă  şi primăria municipiului Carei,cu un stand amenajat de Directia de Cultură si Sport condusă de Bogdan Georgescu.

Produse traditionale,specifice Careiului au fost expuse pe parcursul intregii perioade.

După cum ne-a obisnuit,Directia de Cultură Carei a reuşit şi de această dată să iasă in evidenţă prin ingeniozitate şi  bună organizare.

Echipaţi in tricouri  personalizate cu inscripţii locale,colaboratorii lui Bogdan Georgescu au impărţit tuturor celor ce au vizitat standul stegulete cu I love Carei,turtă dulce inscripţionată la fel, precum si produse culinare proaspete de la o asociatie careieană privată intitulată păstrătoare de  traditii.Familiile Pataki si Schuller au pregătit gustoase plăcinte umplute cu varză,cartofi sau magiun dar şi traditionalul bogracs,toate apreciate de cei care le-au degustat.

Peste 3 mii de pliante cu date despre potentialul turistic al municipiului Carei au fost impărţite in cele 3 zile.

Toate oficialităţile judetene au trecut pe la standurile  prezente  și au degustat din bunătățile puse pe „masă”.

O aparitie inedită au avut-o presedintele CJ Adrian Stef,imbrăcat in port traditional românesc dar si primarul oraşului Negresti Oas,Aurelia Fedorca.

Primarul Kovacs Eugen a omis să ia parte la manifestările dedicate  Zilei Judeţului,standul reprezentativ al oraşului nostru fiind singurul care nu a beneficiat de vizita vreunui edil careiean.

Cântec ,joc si voie bună la prima editie a Zilelor Judeţului.O modalitate excelentă de al lua contact cu valorile traditionale ale satelor  sătmărene,de a cunoaşte comunităţi mai mult sau mai puţin apropiate de locul in care trăim şi de a schimba impresii si experienţe de viaţă.

Cele două scene amplasate in centrul orasului au adunat mii si mii de spectatori,până târziu in noapte.

comentarii

de ember la 24 iunie 2013 - 13:41

doi bani nu da jeno pe astia de la judet asa ca nu va chinuiti sa tot scrieti despre el!
de stef se foloseste ca sa ia bani pentru ce vrea el adica pentru lucrari la ady endre si activitati udmr asa ca sa nu asteptati de la el sa plimbe tricoloru prin satmar.
máskülönben jeno era ocupat sa lucreze la ianculestiu cu dobra si onet la alta sifonare de banii pentru capela ca daca lasa pe liberali sa faca atunci se va vede ca se poate construi si cu bani putini si iar nu iese bine la prefect si la judet jenobacsi.

de Hai CAREIU la 24 iunie 2013 - 13:43

Bravo Bogdan !Bravo Dragos si toti ceilalti!
Cel mai fain stand din judetul SM!!!!!!!!!
Hajra pentru Careiu!!!!

de gustasitu la 24 iunie 2013 - 14:15

cel mai bun strudli tot cel de la Petresti este!!!!
si bogracsu de la Odoreu!!!!

de ibi la 24 iunie 2013 - 14:37

jeno vrut sa vina la zilele judetului da numa daca lasa la el cineva sa prezinte cartea scrisa de nagykaroly despre legendele satmarene.

de un roman la 24 iunie 2013 - 15:02

In sufletul tau poti citi cum vrei…Si stai calm ca nu o sa te ratacesti…daca ai fi in SUA pana ai gasi UJ YORK te-ar lua kelevinul…Sau in Germania,Ungaria si Croatia pe unde umblii toate-s blingve sau trilingve sau poate e de la obisnuita de a da cat mai multe limbi…?

de Ocean la 24 iunie 2013 - 15:55

Ha sa fim seriosi. Baieti astea chiar ca stiu ceva , si cu bani putini fac lucruri mari. Ca D-mn Primar iarasi unbl a cu cioace nu cred ca mira pe cineva. Acum sunt buni Moti daca e vorba de banuti, acest om nu are coloana vertebrala. zic eu, poate gresesc eu.Iarasi caci nu apare inscriptia in mai multe limbi” si cei” . Avem noi m-ai mari si multe probleme decit astea cred. Iarasi ca Ciuta cu ai lui au vrut sa faca capela in Ianculesi cu banuti mai putini, este adevarat.Ce sa facemi banuti sunt adminisrati de dragi de ei UDMR-isti , ii plaseaza unde si cum zice, Tribunul. Dar D-mn Primar nu doreste ca Ciuta sai dea sfaturi, acest lucru cred ca stiti si voi de ce? Iar Bogdan ce face pentru Carei este de apreciat. Nu stiu cit va m-ai rezista cu acesti oameni? Da ma refer la sefutui lui unic si drag” NOUA” tuturor bartinasilor de aici nu ne este tot una ce se intinpla in Careiutul nostru drag Eu cred ca D-mn Primar numai bastinas nu se poate numi.

de oceanograf la 24 iunie 2013 - 20:17

bastinas, dute bre.

de paiut la 25 iunie 2013 - 08:54

am vazut ca orasu se descurca bine si fara primarii ocupati sa isi face plinu la pozonare.
pana primarii au fost ocupati sa schimbe harta la ianculestiu ca sa poate sa ia pamanturile pentru robika cei de la cultura au arata ca se descurca si singuri cu invitatii.
mai bine lasa pe noi in pace primarii si sa se mute la casele cumparate in ungaria ca orasu se descurca si fara ei si inca mai ramane si bani atunci pentru noi!

de emil la 25 iunie 2013 - 14:52

Normal ca vocativul de la jena, folegelista careian cu rădăcini in Asuaj, nu s-a dus la zilele județului. Dacă s-ar fi sărbătorit zilele lui Szathmar varmegye ar fi fost și el prezent acolo, cu cocarda piros feher zold.

@Ocean
ba se poate numi băștinaș, dar numai in Asuaju de Baraj, Garaj, Voltaj.

de palosu la 25 iunie 2013 - 15:56

asta le este valoarea la cei doi premari cocotati pe scaune prea inalte pentru ei -ce pretentii poti sa ai de la cei doi care in viata vietii lor nu au facut o expozitie si nu se stie daca au pus piciorul prin ceva targ de expozitii- astia merg numa la haverii lor sponsorizati de la karate si copii nevinovati incalecati cu fotbalu platit si de parinti si de consiliu.
concluzia-valoare zero barat!
puteti sa trageti apa dupa voi ca si umbra faceti degeaba pamantului!
sipircz de unde ati vinzit ca numa paguba ati adus la orasul acesta!
locuri de munca ioc si datorii cu sacu ati facut!
non valori burtoase!

Lasati un comentariu