Înghesuială la depunerea cererilor pentru ajutor de încălzire

• publicat la: 29 octombrie 2013
Înghesuială la depunerea cererilor pentru ajutor de încălzire

Serviciul de asistenţă socială  a început distribuirea și preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, lemne şi energie electrică. Cererile se preiau, în zilele de marţi-miercuri şi joi între orele 9-13,  la biroul admistraţiei pieţei agroalimentare, până la data de 20 NOIEMBRIE -2013,urmând ca după această dată cererile să fie preluate la Primărie.

Marti,zeci de persoane se înghesuiau la rând  în încercarea de a-şi depune  actele necesare obţinerii acestui ajutor.

Cele două doamne care preiau dosarele fac cu greu faţă numărului mare de solicitanți mai ales că majoritatea dintre cei care se prezintă cu cereri pentru acordarea ajutorului la încălzire nu știu să-și completeze fişele tipizate care le sunt puse la dispoziție.

 Vă dați seama că dacă pentru o persoană de 84 de ani facem efortul de a o ajuta la complectarea  cererii tipizate, nu acelaşi lucru consider că trebuie să-l fac pentru un absolvent de liceu, care nu știe nici măcar să citească rubricile sau poate nu înţelege ce se cere.Acesta e motivul pentru care timpul de preluare a dosarelor se prelungește, spre nemulțumirea celor care trebuie să aştepte mai mult la rând” a declarat pentru Buletin de Carei ,Eva Rok.

Toate cererile vor fi însoţite de acte doveditoare în ce priveşte componenţa familiei, dovada veniturilor realizate în luna anterioară depunerii cererii şi o factură de gaz sau energie electrică în funcţie de tipul de ajutor solicitat. Subvenţia se acordă persoanelor si familiilor care realizează venituri nete/ membru de familie de până la 615 lei.

 În perioada sezonului rece, noiembrie  2012- martie 2013 au beneficiat de ajutor de încălzire cu gaze naturale un număr de 1005 familii/persoane singure iar la încalzirea cu combustibili solizi, lemne, un număr de 600 persoane.

De anul acesta beneficiază de subvenție și persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică dacă nu dețin altă formă de încalzire, pe lemne sau pe gaz.

redactia

Lasati un comentariu