Eveniment rutier

• publicat la: 22 iulie 2015
Eveniment rutier

Marţi, în jurul orei 20.00, poliţiştii Biroului Rutier au intervenit la faţa locului, la un eveniment rutier produs în cartierul Sătmărel, din municipiul Satu Mare.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că Gheorghe S. de 61 de ani, a condus autoturismul marca Volkswagen, iar pe fondul conducerii imprudente a accidentat un octogenar, care se afla în afara părţii carosabile.

În urma evenimentului Ioan G. a fost rănit grav şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare, în vederea acordării îngrjirilor medicale necesare.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, de asemenea i-au  fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge .

Lasati un comentariu