UAT Carei: 400.000 lei pentru bisericile agreate de primar

• publicat la: 24 august 2016
UAT Carei: 400.000 lei pentru bisericile agreate de primar

Şcoala Vasile Lucaciu va începe şi acest an şcolar cu aceleaşi geamuri care se închid cu cuiul iar Şcoala Gimnazială nr.1 va rămâne tot  fără sală de sport şi renovări strict necesare la faţadă.

Nici pentru Colegiul Tehnic Iuliu Maniu nu se alocă fonduri pentru reabilitarea Sălii Festive  ce a fost cândva sala de şedinţe a Prefecturii, o bijuterie arhitectonică.

Motivaţia primăriei pentru ignorarea  doar a acestor şcoli careiene este lipsa de fonduri. Doar că pentru orice alte lucrări  la instituţii conduse de grupul clientelar din jurul primarului se găsesc întotdeauna fonduri.

În acele cazuri  aveam chiar lucrări  de calitate  şi culmea şi în timp record. Vezi cazul grădiniţei  amenajate pe strada Agrară iniţial pentru 2 grupe de copii cu predare în limba maghiară iar  după semnalarea cazului şi a unei grupe de  secţia română.

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/in-careinici-geamurile-nu-scapa-de-discriminare.html

Dovada că  primăria Carei dispune de fonduri generoase o avem în urma şedinţei de marţi, 23 august 2016, când  pentru unele biserici au fost acordate fonduri în valoare de 400.000 lei.

Şi de această dată Biserica Sf.Anton de Padova de pe strada Independenţei a fost lăsată fără fonduri din partea primăriei Carei. La acest lăcaş de cult investiţiile trebuiesc suportate de credincioşi pentru că unii dintre ei nu sunt în graţiile primarului Kovacs. Discriminarea este doar politica promovată constant de acest primar. Să aibă relevanţă că  printre credincioşii acestei biserici se află consilierul liberal Ilie Ciută pe care primarul Kovacs nu a reuşit să şi-l subordoneze şi nici să îl  şantajeze?

Buletin de Carei vă prezintă lista lăcaşelor de cult care beneficiază de fonduri din partea primăriei  mun.Carei

referat PROPUNERI SUME biserici

referat biserici

Cultul Ortodox a primit următoarele sume:
1. Parohia Ortodoxă Parohia Spital – 2.000 lei (cheltuieli de întreţinere şi funcţionare);
2. Parohia Ortodoxă Sf. Dimitrie – 111.700 lei (cheltuieli de întreţinere şi funcţionare);
3. Parohia Ortodoxă Ianculeşti – 5.000 lei (cheltuieli de întreţinere şi funcţionare);

Cultul Romano- Catolic a primit următoarele sume:
1. Parohia Romano- Catolică nr.1 – 87.000 lei (7.000 cheltuieli de întreţinere şi funcţionare plus 80.000 lei investiţii);
2. Parohia Romano- Catolică nr.2 – 7.000 lei (cheltuieli de întreţinere şi funcţionare);
3. Parohia Romano- Catolică nr.3 – 7.000 lei (cheltuieli de întreţinere şi funcţionare);
Cultul Reformat a primit următoarele sume:
1. Parohia Reformată Oraş Grădină – 91.600 lei (11.600 cheltuieli de întreţinere şi funcţionare plus 80.000 lei investiţii);
Cultul Greco- Catolic a primit următoarele sume:
1. Parohia Greco- Catolică Sf. Andrei – 68.700 lei (3.500 cheltuieli de întreţinere şi funcţionare plus 65.200 lei investiţii);
2. Parohia Greco- Catolică Maghiară – 20.000 lei (cheltuieli de investiţii)

Proiectul a fost votat de toţi cei 18 consilieri aflaţi la şedinţă.

Buletin de Carei

comentarii

de baba Safta la 24 august 2016 - 09:53

cumatrul primar da la finul de pe strada doina 600 de milioane numai pentru intretinere???? si la fina penbtru gradinita …elevii de la scoala vasile lucaciu sa stea mai departe cu geamurile inchise cu cuiul ca nici nu se pot curata de frica sa nu cada. aveti rusine domnule primar sau nu mai stiti ce inseamna acest cuvant asa cum nu stit ce inseamna o taxa si un impozit pentru ca nu platiti asa ceva!

de Horia Mărieș la 24 august 2016 - 15:50

Cu tot respectul pentru libertatea credinţei lor religioase care nu poate fi îngrădită sub nici o formă, dar reformații ăștia din Carei chiar nu-și dau seama că în persoana lui Kovács au de-a face doar cu un terchea-berchea, cu un vântură-lume?
Sau fac și ei (interesați) pe proștii, fiindcă întotdeauna „interesul poartă fesul”?

„A Nagykárolyi Református Egyházmegye választó közgyűlésén (…) az egyházmegye főgondnokának nagy többséggel választották meg Kovács Jenőt, a nagykároly-belvárosiak főgondnokát, a város polgármesterét.” Niște pupincuriști și ăstia.

Chiar în halul ăsta, chiar atât de „flămânde, chair atât de jos, fără nici o fărâmă de demnitate au ajuns cultele în țara asta, încât pot fi „cumpărate” cât ai bate din palme de un aventurier oarecare?

Lasati un comentariu