Elevii Colegiului Tehnic ‘Iuliu Maniu’ Carei pe podium la Concursul Eurotehnicus 2017

• publicat la: 17 februarie 2017
Elevii Colegiului Tehnic ‘Iuliu Maniu’ Carei pe podium la Concursul Eurotehnicus 2017

Joi,16.02.2017 în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ Satu Mare s-a desfășurat jurizarea și premierea echipelor participante la a doua ediție,  a concursului Eurotehnicus 2017, concurs organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare,Instituția Prefectului Județului Satu Mare,Camera Meșteșugarilor Satu Mare și Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.Acest concurs este dedicat elevilor din liceele tehnologice cu clase de electronică și automatizări cu scopul de a stimula creativitatea acestora.

C.T.’Iuliu Maniu’ Carei a participat la acest concurs cu două echipe:‘Gânditorii’ și ‘Star Trek’.

Echipa cu numele ‘Gânditorii’ formată din elevii Bonte Emanuel,Ilc Gabriel,Lăpuștea Cristian,Lorinți Cristian și Nagy Rymond din clasa a X-a E, coordonați de  profesorii Oprea Dorina și Motișan Ovidiu s-au clasat pe locul II cu proiectul Robot ‘Number1’.

‘Gânditorii’ au creat un minitanc robotizat, multifuncțional care are autonomie de mișcare, ocolește obstacolele, reacționează la comenzi sonore,rotește turela și foc la capătul țevii de tun.Aplicații posibile ale acestui tip de robot sunt: drone, roboți telecomandați(minerit,înlăturarea minelor explozive,lupte antitero).

Reprezentantul echipei ‚Gânditorii’ elevul Ilc Gabriel  a primit diploma de la prefectul Radu Bud.

Ce-a de a doua echipă cu numele ‘Star Trek’ formată din elevii . Zold Daniel, Valean Radu,Nagy Mark, Risco Josif,Vaida Mark din     clasa a XII-a A, coordonați de profesorul Coșarcă Marius au obținut mențiune II pentru proiectul Casa inteligenta.

Director,

Prof.Micovschi Adrian

Lasati un comentariu