Matematicienii judeţului se simt bine în Tabăra de la Carei

• publicat la: 8 februarie 2017
Matematicienii judeţului se simt bine în Tabăra de la Carei

În perioada 06 – 10 februarie 2017 Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare împreună cu Consiliul Judeţean Satu Mare şi în colaborare cu Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare, organizează a treia ediție a taberei de matematică, la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” din Carei.

Sunt în tabără elevi din tot județul, și din mediul rural, și de la secția maghiară nu doar din mediul urban sau secția română. Sunt cei mai buni elevi, la matematică, de nivel gimnazial, pe care îi are județul în acest moment.  Astfel, pe parcursul celor 5 zile de tabără, elevii au  întâlniri de lucru cu 20 dintre cei mai buni profesori pe care îi are județul în acest moment. Depinde doar de ei să știe să profite de experiența și cunoștințele domnilor profesori. Tinerii sătmăreni nu au parte doar de ore de matematică. Aceştia pot vizita obiectivele  turistice din oraş, într-una din zile au participat la tot felul de activităţi recreative la Clubul Elevilor din oraş  iar pentru ultima lor zi vor avea parte de o surpriză din partea organizatorilor.

Potrivit celor declarate pentru Buletin de Carei de către inspectorul de matematică prof.Doina Muntean, tinerii matematicieni ai judeţului se simt bine la Carei, unii dintre ei chiar  au renunţat  de bună voie la vacanţa de ski cu părinţii.

,,Trebuie să fim proactivi în recunoaşterea provocărilor pe care le avem în fiecare zi, să facem schimb de experienţă, ne trebuie mai multe întâlniri de acest tip. În următoarele zile avem ocazia şi chiar răspunderea de a pregăti jaloanele viitorului în matematica sătmăreană.

Acest eveniment adună laolaltă 36 de elevi de gimnaziu, uniţi de subiectul comun MATEMATICA, al peisajului deosebit de variat din viața școlară. Sunt plăcut impresionată de notorietatea la care a ajuns tabăra de matematică intersemestrială, notorietate care a progresat de la an la an. Scopul evenimentului reflectă puterea pe care o are interesul elevilor pentru matematică şi importanţa furnizării de informaţii de specialitatetuturor celor interesați.

În anul 2017 ne aşteptăm la rezultate mai bune la etapa națională a Olimpiadei de matematică, care va avea loc la Timișoara, în vacanța de primăvară. Menționez că anul trecut, cei 7 elevi care au reprezentat județul la Olimpiada Națională s-au întors cu o medalie de argint și două de bronz, rezultate remarcabile care ne-au făcut să fim mândri că suntem matematicieni sătmăreni. Aceasta este o provocare deosebită pentru elevii și profesorii sătmăreni, și pentru a-i face față, în această tabără vom „tura motoarele la maxim”. 

Mulțumiri tuturor elevilor care au considerat că este important să participe la această tabără, înlocuind activitățile de vacanță cu activități… matematice de vacanță. Faptul că s-au adunat, din nou, sub egida comună a taberei de matematică este de bun augur şi aceste zile constituie o ocazie deosebit de bună pentru a iniția prietenii, pentru a reînnoi colaborări, pentru a construi această punte prodigioasă între elitele matematicienilor sătmăreni,, a  menţionat pentru Buletin de Carei prof.Doina Muntean, inspector de matematică la ISJ Satu Mare.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu