Noi îl sărbătoream pe Mihai Eminescu iar consilierul primarului ne denigra

• publicat la: 15 ianuarie 2018
Noi îl sărbătoream pe Mihai Eminescu iar consilierul primarului ne denigra

În timp ce eram implicaţi în diverse activităţi dedicate aniversării a 168 de ani de la naşterea poetului nepereche Mihai Eminescu  am primit semnalări de la cititori că familia Ciută a fost din nou  în centrul atenţiei consilierului şi finului primarului Kovacs.

Asalturile sale sunt identice cu cele întreprinse la adresa celorlalţi foşti angajatori ai săi în momentul când a găsit o altă oportunitate de a  se chivernisi. Primarul Kovacs încearcă prin intermediul articolelor  calomnioase ale consilierului fin să scape de persoanele incomode lui. Neînţelegerile finului consilier vin din faptul că nu are experienţă de antreprenor, nu ştie ce responsabilitate este să asiguri venituri pentru alţi careieni nu numai pentru tine personal. Nu are în lista de preocupări nici activităţi culturale în folosul comunităţii şi nici acţiuni de voluntariat.

Doarme liniştit  şi fără grija asigurării de ajutor pentru familii crunt defavorizate. Naşul îi asigură un venit fix şi nu din buzunarul lui ci din al careienilor. A crezut că poate câştiga 150 mii euro prin solicitarea de daune la proces, neavând cunoştinţă despre cum se câştigă ca antreprenor  local  aceste sume.  A nu se confunda antreprenorul ce respectă legea cu cel care are reţinere pe salariu pentru datoriile la buget rămase de pe urma celor 5 falimente.

Nu am citit niciunde în presa aservită şi nici în paginile Primăriei Carei despre raportul Curţii de conturi  ce constata o pagubă de peste 57 de miliarde de lei din banul public.

UATM Carei

Nici despre întrunirile de la Primărie despre comasare înainte de a le semnala Buletin de Carei.

Am scris despre calitatea lucrărilor de asfaltare şi despre calculele potrivit cărora nu prea bate lăţimea drumurilor cu cea rezultată din plăţile efectuate, potrivit datelor oferite oficial de Primăria Carei dar acest subiect e la fel de tabu ca cele enumerate mai sus.

Astăzi, 15 ianuarie 2018, la început de An Centenar şi la aniversarea naşterii lui Mihai Eminescu, preocuparea unui consilier personal al primarului  a fost denigrarea familiei Ciută. Nu participarea împreună cu aceasta la  manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale sau la depunerea unei jerbe de flori la bustul lui Mihai Eminescu aflat la 3 paşi de Primăria Carei. Szasz Lorand are o singură direcţie stabilită, denigrarea familiei Ciută. Nu cred că  are vreo relevanţă faptul că nu depindem de contracte cu Primăria, nici de locuri de muncă de la Primărie  şi nici nu ne sfiim să ne manifestăm ca români care  cer  în ţara lor drepturi egale cu toate celelalte naţionalităţi conlocuitoare.

Concluzia: Directivele conducerii Primăriei Carei sunt mai mult decât clare – totul pentru suprimarea persoanelor cu spirit civic şi asigurarea astfel a  liniştii necesare derulării de operaţiuni  de genul celor constatate de Curtea de Conturi ca fiind păguboase. Poate ne trezim cu…clasarea lor  la fel ca în cazul semnalărilor despre lucrările din proiectul ,,Realizare Parc în Carei,, în condiţiile în care parcul cu pricina, din jurul Monumentului Ostaşului Român, exista în oraş de peste 50 de ani.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Petru la 16 ianuarie 2018 - 09:23

esti pe dinafara baiete! se vede ca nu esti vorbitor de limba romana….

de vali la 16 ianuarie 2018 - 10:21

Nimic nu este gratis pe lumea aceasta deci nici postul de consilier nu se da pe gratis din moment ce despre la frumoasele activitati dedicate lui Mihai Eminescu nu au participat dar au venit cu critici impotriva celor car ele fac. Traiasca Natia ! saluta Eminescu, nu uitati !

de Bonus dacus la 16 ianuarie 2018 - 15:26

Nenea Petre, ba d-tale esti pe dinafara, ca daca te uiti pe buletin vezi ce scrie la nationalitate, sau pe pasaport, totuna, asa ca nu scrieti prostii!

de Bonus dacus la 16 ianuarie 2018 - 15:31

în sens juridic: apartenența unei persoane fizice la o anumită națiune – apartenență ce este susținută prin cetățenie – (după accepțiunea termenului de origine franceză și folosit și în țările anglo-saxone). Termenul este în mare măsură sinonim cu cel de cetățenie.

de Un cetatean la 16 ianuarie 2018 - 15:39

In Romania exista o nationalitate, una singura si mai multe etnii, ce ma distreaza oamenii care se cred atotstiutori, dar de fapt au mintile luminate cu lanterna

de Buletin de Carei la 16 ianuarie 2018 - 16:08

NAȚIONALITÁTE, naționalități, s. f. 1. Apartenență a unei persoane la o anumită națiune; cetățenie. 2. Totalitatea însușirilor specifice unei națiuni; caracter național. 3. Apartenență a unei persoane juridice, a unei nave sau aeronave la un anumit stat. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. nationalité, germ. Nationalität.
In Carei exista numeroase persoane cu 2 cetatenii diferite!

de blabladecarei la 16 ianuarie 2018 - 17:06

„In Carei exista numeroase persoane cu 2 cetatenii diferite!” – poate sa fie cu doua cetatenii la fel? :))))))))) Haiosi sunteti

de hahaha la 16 ianuarie 2018 - 18:21

rusine domnule primar !!!! va bateti joc de careienii care spun verde in fata ce nu vreti sa se stie??? platiti din banii nostri o redactie care sa atace persoanele care simt romaneste si care spun ce discriminari faceti?
mai bine ati plati datoriile ca sa puteti sa va treceti casa pe nume!

de Vivien la 16 ianuarie 2018 - 20:10

Bustul lui Eminescu este aproape de primarie.Daca nu a fost primarul de ce nu a trimis pe cineva de la primaria?stau acolo toti pe scaunele calde si iau salaru din banii nostri dar nu dau respect pentru toti locuitorii din Carei!

de cornel la 16 ianuarie 2018 - 22:33

foarte urat ce face primaria din carei,sa isi bata joc de romani si de tara de unde iau salaru!

Lasati un comentariu