Carei, municipiul din judeţul Satu-Mare unde primarul şi consilierii UDMR interzic catarg cu drapel românesc

• publicat la: 22 iunie 2018
Carei, municipiul din judeţul Satu-Mare unde primarul şi consilierii UDMR interzic catarg cu drapel românesc

În municipiul Carei a fost refuzată amplasarea unui catarg cu drapel românesc de către Consiliul Local iar primarul a considerat solicitarea ca fiind o provocare…,,Nu provocaţi maghiarii,,  a fost exprimarea sa din şedinţa din 27 aprilie 2018.

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/nu-provocati-maghiarii-spune-primarul-kovacs-ca-motivatie-la-refuzul-amplasarii-unui-catarg-romanesc-in-carei-presedintele-psd-carei-vrea-sa-isi-insuseasca-initiativa-astra-carei.html

Municipiul Carei  confirmă încă o dată că are la conducere persoane care nu doresc bună înţelegere între naţionalităţile care plătesc taxe şi impozite locale. Pe fondul gravelor probleme  de natură juridică  pe care le are administraţia locală,  conducerea Primăriei Carei doreşte să îşi ţină aproape electoratul cu comportamente discriminatorii şi ostile românilor. Tipăreşte şi lansează cărţi exclusiv în limba maghiară chiar şi când este vorba despre personalităţi româneşti sau îndeletniciri locale comune, dezveleşte statui doar cu drapel maghiar, refuză postarea de  anunţuri ale unor evenimente româneşti pe care nu le poate controla, consideră o provocare solicitarea de amplasare a unui catarg cu drapel românesc şi refuză de 10 ani  un reprezentant al românilor în conducerea oraşului. Nu am uitat de camuflarea Monumentului Ostaşului Român .  Conducerea Primăriei Carei nu participă la Ziua Culturii Naţionale sau la manifestările culturale ale Zilei Naţionale sau la dezveliri de monumente româneşti şi nici nu aprobă reabilitări de monumente româneşti din bugetul local. Singurul sat ce aparţine de UATM Carei, Ianculeşti, are un Cămin Cultural lăsat în paragină de o conducere neiubitoare de manifestări culturale româneşti.

Cu astfel de atitudini şi  acţiuni conducerea Primăriei Carei doreşte să abată atenţia de la problemele grave cu care se confruntă în ultimul timp. Atât maghiarii cât şi românii din oraş au fost cei care au contribuit cu impozitele lor la bugetul local din care se plătesc de 10 ani utilităţile la locuinţe sociale din oraş. Primăria Carei nu are contoare individuale pentru consumul de energie electrică la locuinţele sale de pe strada Independenţei dar le pretinde chiriaşilor sume de bani fără a putea justifica consumul individual. Români şi maghiari deopotrivă  părăsesc oraşul în căutarea unui loc de muncă bine plătit.

Nici românii şi nici maghiarii din Carei nu sunt vinovaţi pentru că Primăria pierde procesul cu angajaţii săi sau pentru că plăteşte facturi pentru lucrări neefectuate sau pentru că accesează şi încasează fonduri nerambursabile de la UE pentru obiective unde semnează recepţii finale fără a fi terminate lucrările ! Unul dintre aceste obiective este Castelul…reabilitat doar pe unde  ,,umblă popa,,.

Nimic din toate aceste nereguli nu transpiră în presa controlată ci se bate monedă pe ….,,nu provocaţi maghiarii,,! O manipulare ordinară menită a învenina relaţiile dintre  naţionalităţile cu domiciliul în Carei.

Veţi rămâne în istoria locală domnule primar nu numai ca cel care s-a opus 3 ani amplasării bustului lui Mihai Eminescu şi al Monumentului comemorativ al refugiaţilor din perioada dictaturii hortyste sau împotriva reabilitării Monumentului Ostaşului Român sau a celui care a avizat tipărirea  unei cărţi unde numele unei scriitoare românce a fost înlocuit cu porecla sa batrjocoritoare ci şi ca primarul cu reţinere pe salariu pentru datoriile la buget şi ca primarul care consideră o provoacare amplasarea unui catarg cu drapelul ţării de unde încasează indemnizaţia de demnitar.

Ştiţi ce înseamnă cuvântul ruşine?

Carei este municipiul din judeţul Satu-Mare unde primarul şi consilierii UDMR interzic amplasarea unui catarg cu drapel românesc.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu