Laszlo Tokes, acuzat de infidelitate; soţia cere divorţul

• publicat la: 29 martie 2010
Laszlo Tokes, acuzat de infidelitate; soţia cere divorţul

Soţia europarlamentarului Laszlo Tokes a intentat divorţ la Judecătoria Oradea, iar în solicitarea depusă în instanţă arată că este exclusiv vina soţului său, episcop reformat de Piatra Craiului, pe care îl acuză de infidelitate.

În cererea de divorţ, Tokes Edith îşi acuză soţul, printre altele, de “nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret” . Ea adaugă că, “dacă se impune”, va dovedi aceste lucruri “cu martori sau înscrisuri: scrisori de dragoste, sms-uri, notiţe”.

Tokes Edith susţine că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost “terorizată şi traumatizată psihic” de soţul său, care avea obiceiuri “absurde”, între care şi acela de a comunica în scris cu familia.

“S-a ajuns la absurditatea să comunice cu mine şi cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea în mod oficial, circa 200 de scrisori, şi al unui jurnal în care ne adresa întrebările la care aştepta răspuns: eram obligaţi să menţionăm fiecare cheltuială pe care am avut-o, cu bonul ataşat: lapte, fructe, curent, etc”, scrie în solicitarea depusă la Judecătorie.

Potrivit cererii de divorţ, Tokes refuza să se afişeze cu soţia sa între prieteni, la dineuri ori petreceri.

“Nu mă invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta şi la care îşi invita prietenii şi colegii, evitând să apară cu mine în cercuri de prieteni”, susţine femeia care, odată cu divorţul, cere să îşi reia numele purtat anterior căsătoriei, cel de Joo, dar şi obligarea europarlamentarului la plata unei pensii de întreţinere de o treime din venituri pentru cei doi copii care încă nu şi-au finalizat studiile.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, europarlamentarul Laszlo Tokes a refuzat să discute despre cererea de divorţ înaintată de soţia sa, invocând “dreptul la intimitate” şi faptul că ţine la “sacralitatea familiei”, pe care nu vrea să o facă să sufere.

Primul termen al procesului de divorţ a fost stabilit la Judecătoria Oradea pentru 12 mai.

Cei doi au împreună trei copii: doi băieţi şi o fată.

(Sursa: MEDIAFAX)

comentarii

de MARIN la 29 martie 2010 - 17:57

Astai dus cu pluta,nu stiu cum de l-au votat maghiarii,asta zice cai popa ?pai ce exemplu da el enoriasilor?D-zeu, nu-l lasa nepedepsit,ai vine randul ,chiar asa sa se poarte un popa ?atunci ce incredere sa mai avem in diavoli imbracati in haine de slujitori ai divinitatii /????

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 21:40

comportamentul lui Tokos era previzibil inca din 1990, de la mitingul prieteniei ungaro – romane de la Budapesta. asa ca, nimic nou sub soare. iredentismul ungar exista de peste 90 de ani.

Lasati un comentariu