Membrii Reuniunii Mariane din Carei şi-au reînnoit consacrarea la Preasfânta Fecioară Maria

• publicat la: 26 martie 2010
Membrii Reuniunii Mariane din Carei  şi-au reînnoit consacrarea la Preasfânta Fecioară Maria

Joi 25 martie 2010 de  Sărbătoarea Bunei Vestiri, la Capela Franciscană greco-catolică „Sf. Anton de Padova” din Carei a avut loc ceremonia de reînnoire a consacrării la Preasfânta Fecioara Maria de către cei 24 de membri ai Reuniunii Mariane din Carei.

Festivitatea a debutat cu Sfânta Liturghie care a fost concelebrată de către credincioşii prezenţi în număr mare la eveniment, în frunte cu preoţii comunităţii, Emanuel Agu şi Daniel Iacob .

Părintele Emanuel a specificat  că „Trăim un moment de bucurie şi acest lucru trebuie să ne determine pe noi toţi, nu numai pe membrii Reuniunii Mariane, să ne consacrăm trup şi suflet lucrării Preasfintei Fecioare Maria, pentru că odată cu încredinţarea ei de către Însuşi Cristos de pe cruce apostolului Ioan, ea a devenit în mod direct şi mama noastră. Trebuie să luptăm cu armele credinţei  ca să contracarăm curentele contemporane atee şi relativiste care neagă fecioria şi maternitatea scumpei noastre Mame.”

La sfârşitul Sfintei Liturghii toţi cei 24 de membri au rostit cu emoţie dar şi credinţă actul de consacrare la Preasfânta Fecioară Maria şi s-au rugat pentru membrii Reuniunii decedaţi. De la şefa asociaţiei, d-na Cornelia Cuc, am aflat că membrii activi împreună cu preoţii comunităţii şi întreaga biserică locală, au în derulare activităţi de ajutorare a săracilor şi bătrânilor de la Căminul  de Bătrâni din localitate, se implică la buna organizare a Parohiei, precum şi la organizarea de activităţi sociale.

Prof. Valeriu Ioan

Lasati un comentariu