Decizii amânate

• publicat la: 11 aprilie 2010
Decizii amânate

Sedinţa extraordinară a Consiliului Local  s-a desfăşurat într-un ritm destul de rapid, consilierii axându-se strict pe problemele cuprinse pe ordinea de zi .

Proiectul  de hotărâre privind accesarea fondurilor FEADR măs 125 pentru realizarea în extravilanul oraşului a unor obiective de interes public şi proiectul  de hotărâre privind aprobarea contractului de parteneriat între Consiliul local al mun.Carei şi SC   Agroindustriala SA, Infrăţirea Carei, Schamagosch Ciumeşti, SC Lorela SRL Carei, SC Interagro SRL Carei, SC Agroport&Company Tăşnad,  au fost aprobate cu unanimitate de voturi. La fel şi următoarele două puncte privind rectificarea bugetară pe 2010.

In timpul şedinţei s-a mai introdus un material ce cuprindea modificarea listei de investitii de finanţare prin credite interne. Acesta  prevedea redistribuirea unor sume la obiectivele deja aprobate.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate la reabilitarea carosabilului pe străzile din oraş şi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de investitie privind reabilitarea termică a blocurilor au fost amânate, pentru o mai bună documentare.

Proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru Locuinţele sociale de pe str. Z Bârsan, intocmit de SC HOME PROJECT DESIGN SRL Carei, a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

La solicitarea consilierului Ilie Ciută, s-a introdus pe ordinea de zi  şi punctul Diverse . Acesta a readus in discuţie o mai veche doleanţă a locuitorilor din zonele invecinate cu magazinele alimentare. Datorită aprovizionării pe timp de noapte a acestor unităţi , locuitorii sunt deranjaţi de maşinile de marfă care îi trezesc  în toiul nopţii cu manevrele de parcare, de încărcare –descărcare marfă  precum şi cu muzica din cabina şoferului, dată la maxim. Mai ales cei din zona Unicarm se plâng că le-a scăzut valoarea apartamentelor datorită amplasării lor în imediata apropiere a  sectorului de  aprovizionare al magazinului.

S-a luat în discutie şi limitarea orarului de desfăşurare a acţiunilor clubului JOY, pe străzile oraşului, datorita plusului de decibeli din maşina cu care îşi promovează evenimentele.

In numele asociaţiei Kiwanis,consilierul Hago Arpad isi ia angajamentul de a plăti un arhitect pentru amenajarea unui soclu statuii Sf. Florian, care de ani buni incearcă să işi regăsească locul in oraşul nostru.

Consilierul Gherasim Ioan este nemulţumit de activitatea de plombare a drumurilor din oraş, în fapt de personalul care prestează acest serviciu şi a cerut înfiinţarea unei comisii de supraveghere a lucrărilor, formată din consilieri de la toate partidele .Totodată, Gherasim Ioan propune ca la şedinţele de consiliu să fie invitati  şeful Poliţiei Locale precum şi a celei Comunitare.

Tot la Diverse, consilierul Papi Ovidiu solicită  infiintarea unei comisii ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică )cu scopul de a  realiza, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în vederea  asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

La sfârşitul şedinţei s-a înmânat consilierilor invitaţia de a participa la o nouă şedinţă extraordinară in data de 16 aprilie , urmând să se dezbată cele două puncte amânate în şedinţa de vineri.

Buletin de Carei

comentarii

de moldoveanu la 15 aprilie 2010 - 19:34

Consilierii nu trebuie sa cunoasca legislatia ca nu toti au studiat dreptul, dar este trist când poliţia română nu-şi cunoaşte limitele şi când face nedreptăţi şi abuzuri, de ce în poliţie funcţionează CORUPŢIA, ŞPAGA şi cultul personalităţii şi de ce LEGEA POLIŢIEI ROMÂNE nu este cunoscută nici de poliţia română :)Consilierul respectiv apăra interesele cetăţenilor.

de adela la 17 aprilie 2010 - 11:07

Conilierul nu trebuie sa cunoasca legile, este adevarat, dar inaiunte de a face o astfel de propunere dau in clic pe google si te informezi. Dar, voi ce parere aveti? a cui a fost ideea?….. nu a lui, oricum

Lasati un comentariu