Locurile de joacă, episodul II: haos de proporţii în Mihai Viteazu I

• publicat la: 10 aprilie 2010
Locurile de joacă, episodul II: haos de proporţii în Mihai Viteazu I

Cel mai mare cartier al municipiului are şi cele mai multe locuri de joacă: opt. Existenţa lor nu face, însă, nimic altceva, decât să mărească numărul spaţiilor neamenajate din oraş, uitate de autorităţi şi distruse sistematic de careieni.

Imaginea locurilor de joacă se confundă, adesea, cu un clişeu: soare, copiii aleargă şi zâmbesc, părinţii şi bunicii, undeva alături, în spaţiile special amenajate pentru ei. În cartierul Mihai Viteazu I,însă, realitatea nu e în stare să producă nici măcar un clişeu! Maşinile şi gunoiul au invadat spaţiile de joacă, care au fost uitate autorităţi şi sunt, sistematic, distruse de careieni inconştienţi.

O ciudată caracteristică a spaţiilor în care ar trebui să îşi petreacă timpul liber copiii e că sunt, invariabil, plasate în imediata vecinătate a tomberoanelor. Cum nici unele şi nici altele nu sunt demarcate prin garduri, sau vreun element de protecţie, cele două spaţii ajung să se confunde, iar gunoiul e la fel de prezent în ambele.

Cartierul Mihai Viteazu I se poate „mândri” şi cu leagăne distruse, tobogane uitate în spaţii cel puţin bizare şi balanţe parcă aruncate între blocuri.

Cu adevărat devastate sunt gropile cu nisip. Acestora le-au dipărut bordurile demarcatoare şi au şi cantităţi spectaculoase de nisip lipsă.

Cu toate acestea, neavând altă alternativă, copiii frecventează aceste locuri de joacă şi încearcă să se bucure de ele, pe cât posibil. Rezultatul e, însă, trist şi cinic, pentru sunt nevoiţi să se distreze printre gunoaie sau maşini parcate anapoda.

În decursul unui singur an, edilii au făcut nenumărate promisiuni că vor reamenaja locurile de joacă şi au fost alocate şi fonduri în acest scop, dar rezultatele au întârziat să apară.

(Episodul III al serialului nostru vă prezintă uluitoarea stare a locurilor de joacă din zona Zăgănescu).

Paul Sarvadi

comentarii

de toni la 19 aprilie 2010 - 10:44

Se vede clar cata mizerie este in cartiere sau facut acele locuri ingradite si sant inchise iar TIGANI care cauta in cosurile de mizerie satau toata ziua pe bancile facute pntr. copii si sct tot din cosuri si arunga pe jos iar vantu le poarta tot cartieru..CE FAC GARDIENI SI PATRULA DE ZI..se plimba numai in oras nu si prin cartiere unde sant pline de TIGANI ei ar trebui sa vegheze si prin loc. de joaca nu numai in centru sa-i vada sefi si stau cam mult prin localuri la cafea si suc..///

Lasati un comentariu