Cartierul Republicii din Carei. Aşa arată locuri de joacă după recepţia Proiectului cu fonduri europene pentru Creşterea calităţii vieţii

• publicat la: 15 mai 2018
Cartierul Republicii din Carei. Aşa arată locuri de joacă după recepţia Proiectului cu fonduri europene pentru Creşterea calităţii vieţii

Pe adresa redactiei Buletin de Carei a sosit un ,,buchet,,  de poze de la un grup de locuitori din cartierul Republicii. Oamenii sunt revoltaţi de felul în care arată locurile de joacă. Conducerea UAT Carei este mult mai preocupată de a bloca orice iniţiativă a Asociaţiunii ASTRA Carei decât de a veghea la asigurarea condiţiilor decente de trai locuitorilor care contribuie la bugetul local. Pentru interzicerea catargului românesc s-au mobilizat toţi consilierii majoritari împreună cu preşedintele PSD Carei, consilier, dar pentru asigurarea de condiţii de joacă copiilor din cartierul Republicii nu a intervenit niciunul. Nici un agent de ordine nu calcă prin zonă pentru a surpaveghea spaţiul modest de joacă dar nici camere de supraveghere nu există.

Aşa arăta acum 2 ani locul de joacă dintre garaje….

Deşi  cartierul Republicii apare în titlul proiectului finanţat din fonduri UE, CREŞTEREA CALITĂŢII VIEŢII PRIN MODERNIZAREA SPAŢIILOR VERZI ŞI DEZVOLTAREA ILUMINATULUI  PUBLIC ÎN CARTIERELE MIHAI VITEAZU I, MIHAI VITEAZU II ŞI REPUBLICII DIN MUNICIPIUL CAREI,  sugestia de la  Obiective Specifice, aici,    e ca locuitorii de aici să folosească…parcul Kosuth…..No comment.

De aceea administraţia publică locală doreşte amenajarea de locuri pentru recreere şi petrecere a timpului liber în interiorul cartierelor  Mihai Viteazu I şi Mihai Viteazu II, iar pentru cartierul Republicii, deoarece nu există posibilitatea creării unui parc în interiorul său,  se va aronda ca spaţiu verde aparţinător Parcului Kosuth, situat în vecinătatea cartierului.

Cu alte cuvinte,  locuitorii din cartierul Republicii sunt invitaţi să  iasă din cartier, să  folosească 2 treceri de pietoni pentru a ajunge în parcul Kosuth . Copii  locuitorilor cartierului Republicii nu au nici o şansă de a fi lăsaţi singuri de părinţii lor pentru a ajunge într-un loc  până la care să traverseze de 2 ori  drumul public.

Acesta este proiectul prin care au fost primiţi bani europeni pentru creşterea calităţii vieţii în cartierele careiene printre care şi Republicii.

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/Proiecte/Proiecte9.pdf

Spaţiul de joacă pentru copii a fost ocolit iar parcul ce trebuia să fie în cartierul Republicii conform proiectului a fost amenajat în părculeţul de lângă biserica romano-catolică.

http://www.buletindecarei.ro/2015/09/carei-locuri-de-joaca-de-cosmar-cu-700-mii-euro-copil-ranit-la-tobogan.html

Cartierul Republicii apare pe HARTA CAREI dar condiţiile oferite contribuabililor ce locuiesc acolo sunt demne de un film de epocă.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu